Hudtransplantasjoner & amp; Helbredelse

July 1
Hudtransplantasjoner & amp; Helbredelse

Når det ikke er noen mulighet for at et sår kan lukkes av seg selv, og i situasjoner hvor hud regenerering er usannsynlig, er hudtransplantater anbefalt. Hudtransplantasjoner kommer i to typer: full tykkelse (FTSG) og split-tykkelse (STSG). FTSGs blir ofte brukt i områder som tuppen av nesen, pannen og øyelokk. STSGs ofte transplantert inn større områder og er spesielt nyttig for kirurgisk korreksjon og pigmentforstyrrelser.

Hva er hudtransplantasjon?

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, innebærer hudtransplantasjon kirurgisk fjerning av en oppdatering av sunn hud vev. Huden blir deretter transplantert i et annet område, som følge av kirurgisk fjerning. Området der huden er fjernet kalles "donor-området."

serum imbibering

I boken "Facial plastisk og rekonstruktiv kirurgi," forfattere Ira D. Papel og John Frodel forklare at i løpet av de første 24 til 48 timer etter at en vellykket hud pode, vil det oppstå en prosess som kalles serum absorpsjon. I løpet av denne helbredelsesfasen begynner hudtransplantat til å absorbere vann og utvikler en rosa farge.

revaskularisering Phase

Under revaskularisering fase av hud pode healing, huden pode cellene begynner å få kontakt med vertsceller. Bonding er videre oppmuntres ved hjelp av kollagen og fibrin. Southwestern Medical Center forteller at i så tidlig som fem dager, huden pode og vert begynne å dele lymfatiske prosesser.

Regeneration

Regenerering begynner etter en hud pode er festet og fortsetter gjennom hele helbredelsesprosessen. Under regenerasjon, svettekjertler, talgkjertler og håret begynner å vokse. Ifølge Baylor College of Medicine, ikke alle som får en hud pode vil oppleve fulle svette og talgkjertel utvinning. Tørr hud og temperaturregulering problemer i kroppen er vanligvis et resultat.

Følelse

Utvinningen av følelsen er den siste fasen av hud pode helbredelsesprosessen. Noen pasienter utvikler det som er kjent som hypersensitivitet i området av hudtransplantat; de opplever overstimulering av nervecellene i dette området. Det er noen hud pode pasienter som aldri gjenvinne noen følelse i transplantasjonsområdet.

komplikasjoner

Komplikasjoner forbundet med hud grafts kan være en årsak til bekymring. Mange av disse komplikasjonene er mer utbredt hos personer som er mer enn 60 år eller som røyker. Men noen pre-eksisterende helsemessige forhold og medisiner kan også påvirke utfallet av en hud pode. Beth Israel Deaconess Medical Center forteller at noen av disse komplikasjoner kan omfatte fullstendig fiasko av graftet, blødning og infeksjon.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com