Hvordan å behandle cellulitt hos barn

May 10

Cellulitt er en bakteriell infeksjon av hud og underliggende vev. Det begynner vanligvis som et lite område av rødhet, som deretter sprer seg og blir mer betent, hard og smertefull. Trauma til huden og insektbitt kan disponere området til bakteriell infeksjon og cellulitt, spesielt hos barn. Hensiktsmessig behandling er viktig for å hindre spredning av bakterier i andre vev, så som ben og ledd, og for å hindre dannelse av en svulst, som kan trenge kirurgisk drenering.

Bruksanvisning

1 Undersøk området rødhet etter tegn på traumer, insektbitt eller fremmedlegemer. Hvis det er en rift eller et fremmedlegeme (for eksempel en splint) som du ikke kan fjerne lett, kontakt lege. Hvis ikke, sette et lite lag med antibiotisk salve på toppen av det.

2 Fukt et lite håndkle med varmt vann eller en varm komprimere og dekke området i fem minutter om gangen. Bruk en markør for å tegne en linje rundt området av rødhet å spore spredning.

3 Hev området av appelsinhud, om mulig, å hjelpe til med drenering. Bruk god håndhygiene ved behandling av området, og etter behandling er avsluttet for å hindre spredning av smitte.

4 Bruk et måle dropper eller teskje for å beregne mengden av væske antibiotika skal gis, hvis foreskrevet av en primær omsorgsperson. Gi alle de foreskrevne mengde på en gang. Du kan gi små mengder eller slurker med medisin i løpet av noen få minutter hvis det er enklere for barnet. Eldre barn kan ta tygge antibiotika tabletter.

Hint

  • En annen måte å gjøre en varm komprimere er å fukte et lite håndkle og satt i mikrobølgeovn på høy i 5 sekunder. Pass på når du tar den ut at det ikke er for varmt for barnet.
  • Bruk en tørr slette markør for å tegne en linje rundt området av hevelse. Ikke bruk fargestifter, blyanter eller blekk penner, da disse lett kan slettes.
  • Noen bakterier som forårsaker cellulitt er blitt resistent mot de mest vanlige antibiotika. Tett oppfølging er viktig å vurdere om antibiotika virker.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com