Gjør Nose Piercing etterlate arr?

March 24
Gjør Nose Piercing etterlate arr?

Nese piercing er generelt trygt og ikke forårsake arr i henhold til sunne, normale forhold. Likevel, for noen mennesker, infeksjon, allergi eller kroppens naturlige tendens til å produsere for mye arrvev kan føre til arrdannelse. God piercing omsorg, for eksempel å unngå friksjon og rense piercing riktig, kan gå en lang vei mot å hindre arr, i henhold til Association of Professional Piercers. Heldigvis kan hudleger å behandle noen arr som gjør form.

Hendelse

Arrdannelse er en sunn, normal reaksjon på skade. Jo verre skaden og jo lenger det tar å helbrede, jo mer sannsynlig er det å utvikle et arr, ifølge American Academy of Dermatology. Det finnes to hovedtyper av arr: vanlige arr og keloid arr. Vanlige arr er vanligvis små, flate, rosa eller hudfarget merker som falmer over tid. Keloid arr er oppvokst arr som ser ut som bobler. Keloider kan fortsette å vokse til de er mye større enn det området med den skadde vevet. Ikke alle mennesker som får sin nese boret utvikle arr; Men mennesker utsatt for keloider har en høy sjanse for å få en på hull nettstedet.

Misforståelse

Noen folk feil bivirkninger av den naturlige helbredelsesprosessen for arrdannelse eller forhold som vil føre til arrdannelse, og fjerne sine piercinger. Rødhet, hevelse, skorpedannelse og små abscesser kjent som piercing kviser er normale deler av helbredelsesprosessen, i henhold til Association of Professional Piercers. Forlater piercing i stedet hjelper fostre healing mer enn gjør å fjerne det, fordi du fjerner en piercing tidlig når infeksjon er til stede kan føre til en byll. Jo mer vevsskade du har, jo mer sannsynlig piercing til arr. Hvis du mistenker en infeksjon eller arrdannelse, snakk med piercer eller helsepersonell før du bestemmer deg for å ta ut smykker.

Forebygging

Jo bedre du tar vare på nesen piercing, jo mindre sannsynlig er det å få arr knyttet til smitte og uriktig healing. Hold nesen piercing ren ved å vaske området med mild antibakteriell såpe. La smykker i minst seks uker eller inntil piercing er helt leget. Fjerne det tidlig kan føre til en infeksjon eller abscess, som kan føre til arrdannelse. Hold hendene borte fra piercing og unngå trangen til å berøre eller fikle med den. Unngå soleksponering som vevet helbreder.

Fjerning av Common Scars

Mange tror arr er permanente, og mens de kan være, de vanligste arr visne eller forsvinne helt over tid, ifølge American Academy of Dermatology. Hvis de plager deg, kan vanlige arr fjernes gjennom kirurgi, laser hud behandlinger eller microdermabrasion behandlinger hos hudlege kontor.

Fjerning av Keloid Scars

Keloid arr er vanskelig å administrere og ofte tilbake etter behandling, så din hudlege er nødt til å utvikle en behandlingsplan for disse arrene. Keloid behandling kan innebære kirurgi, trykk bandasjer, kortikosteroid injeksjoner og aktuell kremer som kan hindre keloid fra etterveksten. Folk som regelmessig utvikle keloider bør vurdere å unngå fremtidige piercinger eller ta spesielle forholdsregler for å bidra til å redusere keloid formasjon, ifølge FamilyDoctor.org.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com