Hva er forskjellen mellom en maraton & amp; en Half-Marathon?

April 30
Hva er forskjellen mellom en maraton & amp; en Half-Marathon?

Hvis du tenker på å registrere deg for en langdistanseløp, er det en rekke faktorer å vurdere når man beslutter å gjøre en halv eller en hel maraton. Variabler som tid tilgjengelig for å trene, nåværende egnethet og motivasjon eller ønske om å fullføre løpet er aspekter å tenke på når du vurderer hvilken avstand å kjøre.

Halv og full maraton

Når du registrerer deg å løpe en halvmaraton, være forberedt på å dekke 13,1 miles. For den fulle versjonen, vil du kjøre 26,2 miles. Den største forskjellen mellom en halv og en hel maraton under selve løpet varierer avhengig av løypen. Mange halvmaraton er en del av en full maraton, og derfor løperne registrert for halvparten vil, på et tidspunkt langs løpet ruten, kjør mot mållinjen. Full maraton løpere vil fortsette i siste halvdel av løpet. Hvis du er ute etter en mindre overfylt alternativ for en full maraton, bør du vurdere en rase som kun tilbyr full 26,2 mil alternativet.

Krav til opplæring

Det er flere treningsplaner tilgjengelig for å hjelpe deg med å forberede for en halv eller hel maraton. Fra nettressurser som har spesialisert opplæringsplaner for begynnelsen, middels og avanserte løpere til å fullføre bøker som er rettet mot nybegynnere løpere, mange alternativer finnes for å la deg velge treningsprogram som passer din livsstil. Den største forskjellen mellom halv- og full maraton trening er tidsbruk. Selv om de fleste opplæringsplaner må du kjøre fire dager per uke, vil full maraton krever nesten dobbelt så mange treningsuker. Videre vil traseen bli betydelig lengre i full maraton trening, forlenge tiden det tar å fullføre hvert løp.

Vurdere nåværende form

Før du bestemmer mellom en halv eller en hel maraton, ærlig vurdere din nåværende form. Spør deg selv hvor aktiv du er i dag og hvor mye krefter det tar for deg å kjøre en mil. Hvis du ikke har en masse kjører erfaring, starter med halvmaraton er et alternativ som kan redusere risikoen for skader. En mer formell vurdering av en personlig trener eller andre fitness profesjonell kan også hjelpe deg å avgjøre hvilken rase kan være best for din kondisjon.

Bestem din motivasjon

En av de viktigste komponentene i et vellykket treningsprogram er din evne til å feste med det. Spør deg selv hvilke faktorer motivere deg til å ønske å fullføre en halv eller en hel maraton. Disse spørsmålene vil hjelpe avgjøre hvor sannsynlig du vil være å konsekvent følge treningsprogrammet og dermed fullføre løpet. Vurdere din motivasjon vil også hjelpe deg å avgjøre hvilken rase - halv eller full maraton - på linje med dine personlige treningsmål og prestasjoner og mål.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com