Kan Retinol Redusere rynker?

March 7

Som huden din alder vil det bli tynnere, tørketrommel og mindre smidig. Et uunngåelig resultat av dette vil være den langsomme dannelse av rynker. Men mange mennesker utvikler rynker tidlig, og dette er ofte et resultat av livsstil eller miljømessige faktorer som røyking eller, nr 1 skyldige, overdreven soling, bemerker Medical News Today. Mange over-the-counter anti-aging produkter inkluderer retinol som en aktiv ingrediens for bekjempelse rynker.

retinol

Ifølge MayoClinic.com, er retinol en vitamin En forbindelse med antioksidantegenskaper. Som en antioksidant det kan bidra til å forhindre skader huden mot frie radikaler som ellers kan bryte ned hudceller på grunn av ustabile oksygen molekyler. The University of Maryland Medical Center bemerker at retinol konsentrasjon i over-the-counter produkter som ikke er regulert av Food and Drug Administration, og så kan det være at enkelte produkter inneholder svært små mengder av aktiv retinol, som produserer lite eller ingen resultater.

retinol Support

Den "Archives of Dermatology" siterer en studie av Reza Kafi og kolleger som støtter retinol effektivitet 2007. I studien, 36 personer med en gjennomsnittsalder på 87 hadde retinol krem ​​eller et kjøretøy behandlet krem, uten aktiv retinol, topikalt til armene tre ganger i uken i 24 uker. Retinol-eksponerte individer viste en redusert opptreden av rynker på armene, og det antas at vannretensjon og økte produksjonen av kollagen er til takke for dette.

tretinoin

Et annet vitamin A derivat, tretinoin, Retin-A kommersielt, er mer potent enn retinol og som sådan er bare tilgjengelig på resept. Det er den eneste aktuelle metoden anerkjent og regulert av FDA som effektive for å redusere rynker, merk UMMC. Tretinoin fungerer ved å fjerne døde hudceller fra overflaten og stimulere kollagenproduksjonen for å danne ny hud. Søknad to ganger i uken bør gi positive resultater innen to til seks måneder.

Bivirkninger

Lokal applikasjon av vitamin A, enten retinol eller tretinoin, forårsaker økt Søn foto og dermed mottakelighet for solskader. Det er derfor lurt å alltid der solkrem, selv om vinteren. Tretinoin er bivirkninger er mer alvorlig på grunn av sin økt styrke, og disse bør diskuteres med legen din. UMMC bemerker at tretinoin kan forårsake tørr hud, irritasjon, sårhet og huden tynnhet over tid hvis de brukes i høyere doser.

betraktninger

Ifølge UMMC, kan retinol være like effektivt som tretinoin hvis det brukes i riktig konsentrasjon. Men på grunn av anti-rynke produkter er uregulert, er det vanskelig å måle styrken og effektiviteten av en krem. I motsetning til dette bemerker MayoClinic.com at det er usannsynlig at disse kosmetiske produkter har noen effekt på huden i det hele tatt, bortsett fra kanskje for å skjule fremkomsten av noen rynker.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com