Mat for Ovarian Cancer

January 7
Mat for Ovarian Cancer

Oversikt

Eggstokkreft er forårsaket av ondartet eller kreft, celler som utvikler seg på eggstokkene. Vanlige risikofaktorer inkluderer familiehistorie med kreft i eggstokkene, alder, infertilitet, hormonbehandlinger og fedme. Tidlig påvisning er viktig for beste prognosen og mange medisinske behandlinger er tilgjengelig. Selv om noen risikofaktorer ikke kan kontrolleres, mens andre kan, for eksempel implementere sunne kosten livsstil som fremmer vektkontroll. Ifølge American Cancer Society, kan en diett rik på enkelte sunne matvarer som frukt og grønnsaker bidrar til å forhindre kreft i eggstokkene.

grønnsaker

Grønnsaker inneholder en rekke nyttige næringsstoffer, inkludert antioksidanter som bidrar til å redusere frie radikaler - potensielt kreftfremkallende celler i kroppen. En gjennomgang publisert i september 2013 utgaven av "Nye Patenter på Endokrine, metabolske og Immune Drug Discovery", sier at forbindelser i cruciferous grønnsaker som kalles isothiocyanate kan stoppe eggstokkreft celler fra blomstrende. Cruciferous grønnsaker inneholder brokkoli, rosenkål, kål, blomkål, watercress, neper og wasabi. og og fargerike grønnsaker som spinat, grønnkål, sennep greener, brokkoli, tomater og gulrøtter er spesielt oppmuntret som de inneholder høye nivåer av antioksidanter. Hvis du har kreft i eggstokkene, eller står i fare, foreslår American Cancer Society fem eller flere porsjoner - eller 2,5 kopper - av grønnsaker og frukt daglig for best resultat.

Helkorn

Hele korn er næringsrik karbohydrat alternativer som gir en rekke vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som antioksidanter og kostfiber. Hele korn gir også fytokjemikalier, som er plantebaserte næringsstoffer som er kjent for sitt høye innhold av nyttige næringsstoffer. Ifølge Oregon State University, er fytokjemikalier assosiert med redusert eggstokkreft risiko. Oppsøk et utvalg av hele korn som havre, bygg, spelt, rug, brun ris og hele hvete, for å høste bredeste kosttilskudd fordeler. Bytt beriket korn som hvitt mel og sukkerholdige frokostblandinger og desserter, med hele korn matvarer som oftest, som behandlet korn gir liten næringsverdi og er ikke korrelert med kreftforebygging.

Soya og kreft

Soya matvarer er laget av soyabønner. Ifølge akkumulerte studier publisert av Ovarian Cancer National Institute diett rik på soya kan redusere risikoen for eggstokkreft. Mat rik på soya inkluderer soyabønner, soyamelk, soya yoghurt, tofu, soya burgere, soya-baserte protein pulver og soya nøtter. Soy matvarer gir verdifulle mengder protein, kostfiber, B-vitaminer og omega-3 fettsyrer - essensielle fettsyrer som kroppen ikke kan produsere på egen hånd. Innlemme soya-baserte matvarer i kostholdet ditt regelmessig for å høste maksimal ernæringsmessige fordeler. Diett rik på soya har vært forbundet med økt risiko for brystkreft, så hvis du er på økt risiko for brystkreft, snakk med legen din før innlemme soya i kosten livsstil for best resultat.

Foods å unngå eller begrense

Det er noen matvarer som kan øke risikoen for å utvikle eggstokkreft, og kan redusere din evne til å effektivt bekjempe kreft. En studie i 2004 "American Journal of Clinical Nutrition" rapporterer at laktose, sukker i melk og melkeprodukter, kan øke risikoen for å utvikle kreft i eggstokkene. The National Cancer Institute anbefaler at andre matvarer som bør unngås eller begrenses med eggstokkreft, og andre former for kreft, er mat med høyt fett og proteiner sammen med rødt kjøtt.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com