Sepsis og nyresvikt Treatment

March 13

Sepsis er en alvorlig tilstand som oppstår når immunsystemet reagerer på en infeksjon på en måte som skader andre vev langt fra kilden, ifølge Mayo Clinic. Som det utvikler seg, påvirker sepsis funksjonaliteten til ulike organer i kroppen og kan til slutt føre til septisk sjokk, en alvorlig blodtrykksfall som noen ganger dødelig. En tilstand som kalles multippel organ dysfunksjon syndrom (MODS) kan skyldes sepsis, og det kan føre til svikt i flere organer, inkludert nyre (nyre) svikt. Behandling av sepsis aggressivt før den når dette stadiet er viktig.

antibiotika

Tidlig behandling av sepsis vil begynne med antibiotika, selv før smittekilden er identifisert. Et bredt spektrum av antibiotika vil bli administrert intravenøst ​​som er effektive mot en rekke bakterier. Etter testing, kan det være hensiktsmessig å bytte antibiotika eller eliminere noen i den opprinnelige dose. Selv i begynnelsen av behandlingen av denne tilstanden er sannsynlig å finne sted i en intensivavdeling på et sykehus og pasienten kan kreve livreddende tiltak for å stabilisere pust og hjertefunksjon.

Vasopressorer og andre Meds

Hvis blodtrykket er fortsatt farlig lavt etter administrering av væske i systemet, kan pasienten gis vasopressorer som constrict blodkar og bidra til økt blodtrykk og hindre den fra å falle ytterligere, ifølge Mayo Clinic.

Andre medisiner som er involvert med utvinning av sepsis kan omfatte kortikosteroider for å redusere betennelse i de berørte områdene av kroppen eller insulin for å opprettholde normale blodsukkernivået.

Terapi og Dialyse

I alvorlige tilfeller av sepsis, er intravenøs væske og oksygen ofte nødvendig og puste terapi maskiner kan være nødvendig for å overleve. Dialyse kan også være involvert i tilfellet med sepsis og MODS utløser nyresvikt. Kirurgi kan også være nødvendig for å fjerne kilden til den første infeksjonen så snart den er bestemt.

klinisk diagnose

Den sepsis syndrom er anerkjent klinisk av pasientens evne til å møte to eller flere av følgende kriterier. Pasienten må ha en temperatur som er høyere enn 100,4 grader Fahrenheit, eller mindre enn 96,8 grader Fahrenheit. Han må ha en puls som er større enn 90 slag per minutt, eller har en respirasjonsfrekvens større enn 20 pust per minutt. Den hvite blodceller i pasienten må være større enn 12.000 celler per mikroliter eller mindre enn 4000 celler per mikroliter.
Feber, frysninger, svetting, endringer i mental funksjon og hyperventilering er alle symptomer på sepsis også, ifølge Medscape.com.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com