Hvordan å kritisere uten å være slem

November 18

Hvordan å kritisere uten å være slem


Alle ansikter omstendigheter der de føler seg misfornøyd med oppførselen til en du er glad eller bekjent, enten det er en ektefelle som forvirrer gulvet med en kurv, en venn som alltid går 15 minutter for sent eller en ansatt som filer hans rapporter feil. De fleste mennesker ikke reagerer godt på kritikk, men spesielt kritikk formulert i en "gjennomsnittlig" måte. Hvis du kan finne en måte å holde kritikk slag, har du større sjanse for å overbevise den andre personen til å endre sin atferd.

Bruksanvisning

En mer før du kritiserer. Kritikk, selv når velmenende, kan gjøre folk føler defensiv og sint. For å avverge forsvar, bruk "hamburger metoden" for å presentere kritikk. Peke ut noe personen gjør det bra eller som du liker før presentere forslag til forbedring. Deretter følger kritikken med en positiv kommentar.

2 Gjør forslag heller enn å gi ordre. Si "vurdere å prøve" eller "du kan tenke på" heller enn "du må." Når du foreslår i stedet for, den kommer over som en idé personen kan bruke til å forbedre i stedet for en kritisk kommentar som vil gjøre ham føler defensive. Folk har lettere for å lytte til kritikk hvis de har frihet til å være enig eller uenig med deg.

3 Bruk positiv kroppsspråk og tonefall. Måten du sier noe kommuniserer minst like mye som dine ord, hevder konsulent Barton Goldsmith. Sørg for at din tone høres behagelig snarere enn irritert. Smil mens du snakker. Gi personen du kritikk din fulle oppmerksomhet og opprettholde god øyekontakt som dette formidler din oppriktighet.

4 Hold kritikk bestemt. Vagt beskriver noe som "dårlig gjort" eller sier du "ikke liker det" går den personen du kritiserer med ingen idé om hvordan du kan forbedre og kan såre henne. I stedet tydelig hva aspekt av en atferd eller handling du føler behov forbedring eller hva du ønsker å se skje. Hvis barnet ditt dawdles med å plukke opp sine leker, ikke si "du aldri høre." Si "kan du plukke opp lekene første gang jeg spør."

5 Begrens kritikk til ting som kan endres. Mote reporter Debra Bass påpeker at hvis noen kommer på en fest "ser ut som en 80-talls mareritt" kritisere hennes antrekk ville være uvennlig som det er for sent for henne å endre. Lett kritikk bør hjelpe noen bedre. Hvis personen ikke har kontroll over problemet eller ikke kan fikse det, unngå å si noe i det hele tatt.

Hint

  • Velg en privat plassering for å gi din kritikk. Å ha et publikum kan fornærme den personen du kritiserer, noe som gjør det vanskeligere for ham å lytte til dine forslag.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com