Hvordan å bekjempe en vikene og regrow hår

December 7

Hvordan å bekjempe en vikene og regrow hår


Selv om det er normalt å miste rundt 80 hår hver dag, en gradvis fortynning av håret, ledsaget av håret falle og en vikene er et tegn på unormal hårtap. I motsetning til kvinner, som beholder håret ved hårfestet, menn ofte opplever en vikene i form av bokstaven "M", sier Mayo Clinic. Ved diagnostisering av de utløsende faktorene og bøte på dem på et tidlig stadium ved hjelp av en rekke behandlinger, kan du øke sjansene for å arrestere hårtap og gjenopprette mistet håret.

Årsaker og diagnose

Hvis dine foreldre eller søsken har en vikene, så du kan ha arvelig hårtap, en vanlig årsak til hårtap hos menn. Din hudlege kan se på hårtap mønster og bekreft. En rekke andre faktorer, blant annet hormoner, sykdom, medisiner, ernæring og hår produkter, kan føre til en vikene. Din hudlege kan diagnostisere årsaken ved å vurdere din generelle helse, undersøke hodebunnen og håret, og utfører en skalp biopsi eller blodprøve, om nødvendig.

Reseptbelagte behandlinger

Du kan bruke minoxidil, en aktuell løsning, for å hindre håret fra tynning og stimulere hårvekst. Dette over-the-counter behandling er godkjent av FDA for å avhjelpe hårtap. Bruk den daglig på det området av hodebunnen der du vil at håret til å vokse tilbake. Selv om det kan ta opp til 12 uker for håret å vokse, kan du oppleve en raskere eller langsommere vekst. Avvikle bruken av minoxidil hvis du opplever hodebunnen irritasjon eller hårvekst på siden av ansiktet eller pannen.

reseptbelagte medisiner

Snakk med hudlege om forskrivning finasterid, en annen FDA-godkjente stoffet som behandler hårtap hos menn. Finasteride stimulerer hårvekst og undertrykker produksjonen av dihydrotestosteron, et mannlig hormon som krymper hårsekken og til slutt fører til skallethet. Hvis vikene er forårsaket av en kroppslig betennelse, vil din hudlege injisere et kortikosteroid i hodebunnen for å stoppe hevelse og oppmuntre håret til å vokse tilbake.

kirurgiske prosedyrer

Hvis du opplever overdreven hårtap, kan du melde deg på kirurgisk hår erstatning behandlinger for å gjenopprette din vikene. Populære hår erstatning prosedyrer inkluderer hårtransplantasjon, hvor plugger av hår fra hodebunnen din er fjernet og transplantert inn i skallet deler av hodebunnen; og hodebunn reduksjon behandlinger der hårløse hodebunnen er fjernet og erstattet med hår-dekket hodebunnen. Du må tenke på at disse kirurgiske prosedyrer er kostbare, selv smertefullt og kan føre til arrdannelse og infeksjon.

Hint

  • Hårtap behandlinger ta tid til å jobbe. Gjør en innsats for å gi uansett form for behandling du bruker minst 3-6 måneder med regelmessig bruk før bestemme sin effektivitet.
  • Selv Rogaine ble ikke FDA-godkjent for behandling av viker hairlines, det har vist positive resultater i behandling av viker hairlines for en rekke menn

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com