Hvordan tenåringer takle skilsmisse

August 25
Hvordan tenåringer takle skilsmisse

Skilsmisse er en betydelig hendelse, endre løpet av fremtiden for hvert medlem av en familie. Selv tenåringer kan synes å være følelsesmessig robust og uavhengig, de vanligvis lider sammen med alle når skilsmisse hevder et ekteskap. Det kan bidra til å forstå vanlige mestringsstrategier som tenåringer bruker i skilsmissesituasjoner.

Care-Taking

En familie går gjennom en skilsmisse slutter ofte å fungere på en positiv og effektiv måte. En del av denne dysfunksjon kan innebære en tenåring, råder psykolog Debra Moore, med Fall Creek Associates, en psykologisk klinikk. Hvis tenår vedtar en rolle omsorg tar for yngre søsken eller foreldre, kan tenår egen progresjon mot uavhengighet lider et avbrudd. Tenåringen kan ikke oppnå nødvendige emosjonelle modenhet og selvstendighet ferdigheter, i stedet bor altfor avhengige og involvert med familiens behov.

Frykt for lignende skjebne

Nød og sorg forårsaket av en skilsmisse kan føre noen tenåringer å frykte sin egen evne til å håndtere et ekteskap, i henhold til Adolescent Counseling Services nettsted. En tenåring kan se på resultatene av foreldrenes forhold, spesielt hvis tenåringen ikke var forberedt på skilsmisse, og konkluderer med at hans fremtidige relasjoner vil dele en lignende skjebne. Denne frykten kan påvirke hvordan en tenåring tilnærminger fremtidige relasjoner.

Uttak

Når en skilsmisse oppstår, kan en tenåring opplever betydelig sinne mot en eller begge foreldre for skilsmissen. En tenåring kan også føle tristhet om skilsmisse og tap av familiestrukturen som ikke lenger eksisterer. Noen ganger vil en tenåring føler fanget i midten mellom duellerende foreldre som begge ønsker ungdoms lojalitet og støtte. Som svar på disse overveldende følelser eller situasjoner, kan en tenåring velge å trekke seg fra familie og slå til jevnaldrende som prinsippet kilde til støtte og omsorg, advarer tidligere assisterende professor Jacqueline J. Kirby og graduate student Katherine Dean, med Ohio State University .

Risikotaking

Tenåringer kan oppleve en rekke negative følelser i forbindelse med foreldrenes skilsmisse. Vanlige følelser er sinne, sorg, skyldfølelse, oppgivelse, angst, forlegenhet, ensomhet og distraksjon, sier Safe Teens nettstedet. Som tenåringer prøver å navigere disse vanskelige følelser, kan de henvende seg til negative risikotaking atferd som en mestring mekanisme. Foreldre som streber etter å samarbeide med hverandre og holde prosessen så positiv som mulig gjøre skilsmisse lettere for barn, råder American Academy of Pediatrics 'HealthyChildren.org hjemmeside.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com