Fakta om Røde Moles

May 10

En kirsebær angioma, ofte kalt en rød føflekk, er en rød eller lys rød vekst som vanligvis vises på stammen, men kan forekomme nesten hvor som helst på kroppen. Det har en tendens til å utvikle seg etter 40 år, skriver Dr. John Meisenheimer, en hudlege i Orlando, Florida. I mange tilfeller mer fortsette å vokse som du alder.

Identifikasjon

Cherry angiomas er en av de vanligste hud vekster, ifølge Meisenheimer. Deres størrelse kan variere fra den med et knappenålshode til omtrent en kvart tomme i diameter. Deres overflate er glatt. Leger kan vanligvis diagnostisere lesjoner basert på utseende alene, ifølge MedlinePlus. Noen ganger kan de sende en prøve for å teste bare for å være sikker.

Betydning

Kirsebær angiomas er ikke relatert til kreft og ikke forårsake noen andre alvorlige medisinske problemer, men for noen mennesker de er et kosmetisk problem. Imidlertid kan den gjennomsnittlige personen ikke alltid skille dem fra en kreft eller forstadier sted, bemerker Meisenheimer. Han anbefaler å se en hudlege om noen vekst som plutselig endres i størrelse, form eller farge, eller som blir betent eller klør.

Forårsake

Angiomas, inkludert kirsebær angiomas og andre typer - inkludert edderkopp angiomas og venøse innsjøer - består av overdreven vekst av blodkar i huden, ifølge New Zealand Dermatologisk Society. Den grunnleggende årsaken til overvekst er ukjent. Meisenheimer skriver at genetikk faktor i, med noen familier å utvikle flere av de røde føflekker enn andre.

Behandling

Hvis en kirsebær angioma forblir som den er, og ikke føre til at du noen problemer, har du sannsynligvis ikke trenger behandling. Men hvis du velger å ha den fjernet, flere metoder er tilgjengelige. En lege kan brenne dem ut gjennom en teknikk som kalles electrocautery, bemerker MedlinePlus. Andre muligheter er frysing, også kalt cryosurgery; laser; og kirurgi. Størrelsen og plasseringen av veksten er faktorer som du og legen din velge en fjerning metode.

komplikasjoner

Hvis du kutter et kirsebær angioma, er det sannsynlig å blø voldsomt, skriver Meisenheimer. Dette kan være et problem hvis stedet er i et område du vanligvis barbere. Vanligvis etter at du har en fjernet, gjenstår ingen arr. Den kan vokse tilbake etter en slik fremgangsmåte, men vanligvis ikke. Cherry angiomas er ikke smittsom.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com