Hvorfor Post-nasal drypp forårsake sår hals?

November 11

Hvorfor Post-nasal drypp forårsake sår hals?

Introduksjon

Kaldt og influensa sesonger varierer over hele verden. Men krysser en tett nese alle internasjonale grenser når det kommer til å bli syk. Når du får en rennende nese, enten det er fra en forkjølelse eller influensa-viruset, kan du vanligvis forvente en sår hals å ikke være for langt bak. Dette skyldes i stor grad et fenomen som kalles post-nasal drypp.

Post nasal drypp

En rennende nese, også ofte referert til som rhinorrhea, er kroppens naturlige forsvar mot invaderende allergener og patogener. Dette er i stor grad på grunn av produksjon av slim. Som mucus bygger seg opp i nesen, er det ofte begynner å lekke tilbake ned i halsen; det har ikke noe annet sted å gå fordi nesen er tett. Dette kalles post-nasal drypp.

Sår hals

Som slim drypper ned på baksiden av halsen, du naturligvis svelge det. En sår hals kan utvikle seg på to forskjellige måter. Den første er at den mucus virker som et irritasjonsmoment på halsen. Kroppen reagerer ved oppflamming halsen vev, noe som kan føre til sårhet.

vevsskade

Den andre måten som post-nasal drypp kan forårsake sår hals er gjennom hoste. Som slimet renner ned i halsen din, du sannsynligvis føler behov for å klarne strupen av hoste. De første gangene du hoste bør ikke føre til mye irritasjon. Men etter dager med slim kjører ned i halsen og tvinge hoste, kan vevet inne halsen din bli skadet og sår.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com