5-hydroxytryptophan Vekttap

August 9

5-hydroxytryptophan, en aminosyre, er en viktig ingrediens i mange antidepressiva og appetitt-undertrykke kosttilskudd. Mens det fortsatt er tilgjengelig begrensede data angående 5-hydroxytryptophan sin effekt som en appetitt suppressant eller vekttap hjelpemiddel, er produktet et stadig mer populært valg for folk som søker naturlig, sentralstimulerende-fri vekttap. 5-hydroxytryptophan er ofte forkortet til 5-HTP av ernæringseksperter og publikasjoner.

effekt

Ifølge en liten 1989 studie, pasienter som tar 5-HTP kosttilskudd er mindre sannsynlighet for å overspise enn pasienter som tar en placebo. Denne reduksjonen i matinntak skjedde selv om pasientene ikke ble bevisst slanking. En annen studie, publisert tre år senere i American Journal of Clinical Nutrition, fant at folk tar 5-HTP kan miste 2-3% mer vekt enn de som tar en placebo. Effekten er sterkest hos pasienter med fedme og binge-spiseforstyrrelser, og de fleste studier av 5-hydroxytryptophan har involvert bare voksne kvinner.

typer

5-hydroxytryptophan er vanligvis selges som kosttilskudd i helsekostbutikker og apotek. Mens en lignende forbindelse, L-tryptofan, finnes i mange matvarer, er 5-HTP ikke, og mat-baserte tryptofan ikke føre til en merkbar økning i 5-hydroxytryptophan nivåer. Forbrukerprodukter inneholdende 5-HTP omfatter drenbuterol (Dren), et vekttap supplement, samt en rekke affektive balanserende formler. Instant-release og tidsbestemt-release former av 5-HTP er lett tilgjengelig på de fleste supplement butikker.

Sikkerhet

5-hydroxytryptophan er generelt anerkjent som trygge, men det er forbundet med noen bivirkninger og narkotika / supplement interaksjoner. Kvalme er den vanligste negative effekter forbundet med produktet, etterfulgt av halsbrann og gass. I svært høye doser, kan 5-HTP forårsake serotonergt syndrom, en livstruende tilstand. Denne tilstanden kan også oppstå hos personer som tar 5-HTP med antidepressiva, inkludert SSRI, MAO-hemmere, og trisykliske. 5-HTP bør ikke brukes av kvinner som er gravide.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com