Hva er næringsstoffer som kroppen bruker til å bygge & amp; Reparasjon Cells & amp; Gi oss energi?

June 8

Voksne og utviklings barn bruker mat ernæring til drivstoff cellevekst, vedlikehold og reparasjon. Prosessen med stoffskiftet forvandler kosttilskudd protein, karbohydrater og fettsyrer til brukbar energi, noe som gjør det mulig for tusenvis av cellulære funksjoner som opprettholder menneskeliv. Skadede celler, for eksempel sårede hud vev, er reparert ved hjelp av vitamin C. Fordi livet av cellene selv er endelig, med celler stadig døende av og blir erstattet av nye, trenger du en ny tilførsel av essensielle næringsstoffer hver dag.

Protein

Kroppen bruker aminosyrer i protein for å danne andre proteiner, bygge nye celler i kroppen og generere energi for cellefunksjoner. Protein i matvarer er enten komplett, som inneholder alle de essensielle aminosyrene - de som kroppen ikke kan gjøre - eller ufullstendige, mangler ett eller flere av disse essensielle aminosyrer. Du får komplett protein fra animalske-baserte matvarer som fisk, kjøtt, egg og melk. Spise en rekke ulike korn, frukt og grønnsaker, som inneholder ufullstendig protein, vil forsyne alle aminosyrer. Voksne bør få mellom 46 og 56 g protein per dag.

karbohydrater

Av de tre hovedtyper av karbohydrater, ikke kroppen ikke fordøye fiber for cellulær bruk, men gjør konverterer sukker og stivelse til energi. Du trenger disse viktige kilder til energi daglig for hver kropp prosessen, inkludert bevegelse, tanke, fysisk sensasjon, respirasjon og andre organiske funksjoner. Fordøyelse bryter ned kosten karbohydrater fra næringsmidler som brød, poteter, bønner, melk og epler til glukose, som brukes til å generere kjemisk energi i cellene. Det amerikanske Department of Agriculture anbefaler en gjennomsnittlig karbohydrat inntak på 130 g per dag for alle aldre, justert for å passe ditt aktivitetsnivå og helsetilstand.

fett

Essensielle fettsyrer klassifikasjoner inkluderer mettet, enumettet og flerumettet fett, avhengig av deres molekylære strukturer. Som karbohydrater, fett er til stede i forskjellige kombinasjoner i mange matvarer. Animal-baserte kjøtt og meieriprodukter inneholder store mengder mettet fett enn de fleste plantebaserte matvarer. Nøtter og frø har større enumettet fett, mens grønnsaker og frukt kan inneholde mer flerumettet fett. Kroppen din bruker fettsyrer til energiproduksjon. Det trekker på energireserver fra karbohydrater først under aktivitet, og fra fett andre, ved langvarig aktivitet. Du bør begrense det totale fettinntaket til 20 til 35 prosent av alle kosttilskudd kalorier.

Vitamin C

Kosttilskudd vitamin C fra matvarer som appelsiner, poteter, tomater, melon og paprika bistår i å danne proteiner som brukes i cellevekst og arrvev som brukes til å helbrede sår. Dette viktige vitamin arbeider hardere om natten mens du sover, i en fase som kroppen bruker for cellevekst og reparasjon. Det fungerer også som en antioksidant for å hindre miljøskader på kroppen, for eksempel fra røyk og stråling. Kroppen kan ikke lagre vitamin C, så du trenger mellom 75 og 90 mg fra mat daglig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com