Sår hals etter å ha drukket øl

July 24
Sår hals etter å ha drukket øl

Øl inneholder ulike ingredienser som kan forårsake irritasjon i halsen hvis du har visse medisinske tilstander. Vanlige tilstander som kan føre til sårhet i halsen av å drikke øl inkluderer sulfitt følsomhet, korn allergier og alkohol intoleranse. Du bør unngå inntak av øl til du får en vurdering fra legen din. Noen forhold kan forårsake sår hals på grunn av hevelse som kan føre til pusteproblemer. Hvis du utvikler andre symptomer fra å drikke øl, avsløre dem til legen din.

sulfitt Følsomhet

Sulfitt følsomhet er en tilstand der kroppen overreagerer til mat eller drikke som inneholder sulfitt. Sulfites er kjemiske konserveringsmidler som brukes i ulike matvarer og drikkevarer for å hindre fargeendringer som sitter på hylle produktet. Sulfitt naturlig forekommer i øl, og kan føre til bivirkninger etter forbruk. Det vanligste symptomet på sulfitt følsomhet er astma, ifølge Cleveland Clinic. Astma constricts luftveiene, noe som fører til kortpustethet, hals ubehag, hoste og tungpustethet.

Grain Allergi

Hvis du er allergisk mot visse korn, kan du utvikle en sår hals etter å ha drukket øl. Bygg, hvete og andre kornsorter som vanligvis brukes til å lage øl. Mens en sår hals er et symptom på en korn allergi, vil du utvikle mer enn ett symptom hvis du er allergisk mot ett eller flere korn i øl. En korn allergi fører til at immunsystemet ikke fungerer, utløser en kjemisk reaksjon i hele kroppen din. De fleste symptomer fra en korn allergi føre til hevelse og betennelse i bløtvevet. Du kan utvikle elveblest, utslett, fordøyelses komplikasjoner og tett nese sammen med en sår hals hvis du opplever en allergisk reaksjon.

alkohol intoleranse

Alkoholintoleranse er en arvelig tilstand som forårsaker ulike symptomer som følge av mangler et enzym i fordøyelsessystemet. Enzymet mangel forårsaker alkoholen for å forbli ufordøyd og uabsorbert mens i fordøyelseskanalen. Alkohol intoleranse kan også være et resultat av histamin. Histamin er et kjemisk biprodukt av bryggeprosessen som kan utløse prikking, kløe eller sårhet i halsen. Histamin er den viktigste kjemiske i kroppen som forårsaker de fleste allergisymptomer. The American College of Gastroenterology sier at histamin kan også finnes i spinat, tunfisk og vin.

Betraktning

En langvarig sår hals kan være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand. PubMed Health anbefaler å se din lege hvis sår hals gjenstår for et par dager. Hvis sår hals er akkompagnert med høy feber, utslett eller hovne lymfeknuter, ringe legen din umiddelbart.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com