Sickle Cell Treatment

December 5

Sigdcelleanemi er en blodsykdom tilstand forårsaket av defekte blodceller som endrer formen på normalt avrundet celler til sigd figurer. Disse cellene blokkerer ofte tilstrekkelig blodstrøm gjennom legemet. Sterke smerter og anemi, en kronisk tilstand som skyldes mangel på røde blodceller (som frakter oksygen til alle celler, vev og organer i kroppen) er felles. Blodprøver diagnostisere sigdcelleanemi, og flere behandlinger er tilgjengelige, avhengig av alvorlighetsgraden av den tilstand, for å bidra til å forlenge liv.

medisiner

Personer diagnostisert med sigdcelleanemi ofte opplever smerte, men mild over-the-counter medisiner som paracetamol og ikke-steroide antiinflammatoriske midler er ofte foreskrevet for å håndtere slike saker. Men et medikament kalt hydroksyurea kan være nødvendig; det bidrar til å redusere smerte forårsaket av utilstrekkelig oksygenrikt blod. Stoffet tas daglig.

Bone Marrow Transplant

I noen tilfeller kan en benmargstransplantasjon vise seg å være effektive ved behandling av sigdcelleanemi, selv om de er vanligvis tilbys til unge pasienter som har en nær donor kamp.

hydration

Væsker oppmuntres ved behandling av sigdcelleanemi fordi tilstanden fører til dehydrering i mange individer. Væsker er oftest tatt av munnen, men for dem som opplever alvorlig smertefulle episoder, kan IV (intravenøs) væsker bli tilbudt på et sykehus.

nye behandlinger

Genterapi studier pågår i dag for å finne ut om normale gener satt inn i beinmargen av personer diagnostisert med sigdcelleanemi kan vise seg fordelaktig. Studier har også i gang for å ytterligere studere det defekte genet som forårsaker sigdcelleanemi for å bestemme om forandringer kan gjøres i genet for å deaktivere deres evne til å utvikle seg, formere seg og vokse.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com