Slik tester for vitamin D & amp; D3 Mangler

December 4

Mange medisinske sentre, inkludert Mayo Clinic, føler at vitamin D-mangel forekommer oftere enn tidligere antatt. To former av vitamin D eksisterer - D2, tilgjengelig i grønnsaker og kosttilskudd, og D3, som kommer fra både sollys eksponering og animalske kilder. Både D2 og D3 er inert, eller inaktive, inntil de er aktivert, først i leveren, og skaper 25-hydroksyvitamin D, også kalt calcidiol. Den endelige aktivering finner sted i nyrene, noe som skaper 1,25-dihydroksyvitamin D, også kjent som kalsitriol. Testing for mangler tester totalt 25-hydroksyvitamin D, også kalt 25OH Vit D, som legger til D2 og D3 utgjør sammen.

Trinn 1

Forstå hensikten med testen. Den totale 25-hydroksyvitamin D avgjør om du er mangelfull i vitamin D. Fordi 25-hydroksyvitamin D er inaktiv form av vitamin D, forblir det i kroppen lenger på en høyere konsentrasjon, noe som gjør det lettere å teste. Mens nye tester kan rapportere D2 og D3 nivåer separat og deretter legge dem sammen for det totale, er det totale det viktig tall, siden D2 og D3 er like effektive i kroppen, ifølge Lab test på nettet. 1,25-dihydroksyvitamin D, den aktive formen, blir testet når du har en sykdom som kan føre til svært høye nivåer av vitamin D, noe som kan forårsake skade.

trinn 2

Forberede seg til testen. Dette krever ingen spesiell forberedelse utover å få en resept for testene fra din lege. Du trenger ikke å faste for en vitamin D test.

trinn 3

Har blodprøver tatt ved et sentralt laboratorium eller på legens kontor. Ta noen med deg å kjøre deg hjem om å ha blod trekkes gjør deg svimmel eller svak.

Trinn 4

Gjennomgå testresultater. Din lege vil mest sannsynlig vurdere resultatene med deg og bestemme din løpet av handlingen. En definitiv tilstrekkelig nivå for vitamin D er ikke fastslått. Studier indikerer at mellom 25 og 35 nanogram per milliliter kan være nødvendig for å unngå ugunstige effekter slik som bentap fra lav vitamin D, i henhold til MayoClinic.com. Mange mennesker, inkludert om lag 50 prosent av institusjonalisert eldre og så mange som 33 prosent av folk som bor på nordlige breddegrader kan ha vitamin D-mangel, sier MayoClinic.com.

advarsler

  • Svært høye nivåer av vitamin D, 200 ng / ml og over, kan føre til mentale endringer og uregelmessig hjerterytme sammen med kvalme, oppkast eller svakhet. Alltid diskutere kosttilskudd med lege før du tar vitamin D.

Tips

  • Spise før testen kan bidra til å forhindre svakhet eller besvimelse.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com