Hva er årsaken til ekstrem tørr munn?

January 20

Hva er årsaken til ekstrem tørr munn?


Tørr munn er et resultat av ikke produsere en tilstrekkelig mengde spytt. Xerostomia er den medisinske termen for denne tilstanden. Munntørrhet kan føre til sår på hjørnene av munnen, sprekker eller delt lepper, ånde, sår hals, problemer med å snakke, og svelger problemer. Det kan også endre din oppfatning av smak, føre til en soppinfeksjon eller øke plakk på tennene, noe som resulterer i periodontal sykdom og tannråte. Det er mange årsaker til tørr munn som lege eller tannlege bør være i stand til å diagnostisere.

Medisinering bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, er det hundrevis av medisiner med en bivirkning av munntørrhet. Mest vanlig er depresjon og angst narkotika, antihistaminer og decongestants, anti-diaré medisiner, muskelavslappende, høyt blodtrykk medisiner og narkotika for urininkontinens og Parkinsons sykdom.

Betingelser for eldre

Aldring alene ikke resulterer i tørr munn. Men eldre mennesker har en tendens til å trenge medisiner som kan forårsake tørr munn, og det er rimelig å forvente at de ville trolig ha andre aldersrelaterte forhold som kan føre til tørr munn.

sykdoms~~POS=TRUNC

Cytostatika ofte påvirker spytt og den mengde som produseres på grunn av skade på friske celler i munnen. Hvis du mottar stråling til nakken eller hodet, kan det hende at spyttkjertlene bli skadet, noe som resulterer i mindre spytt. Pasienter som får hemodialyse kan også ha tørr munn på grunn av restriksjoner på væskeinntak.

nerve Damage

Hvis man lide skade eller kirurgi for å hodet eller halsen, er det en risiko for skade på den syvende hjernenerven som forbinder med parotidkjertelen. Den parotidkjertelen styrer ansiktsuttrykk og panne bevegelse, musklene i nakken og spyttkjertler i fronten av munnen. Dette er den samme nerven som, hvis de er skadet, kan føre til Bells parese.

Lidelser / sykdommer

Enkelte helsetilstander, sammen med behandlinger for dem, kan føre til tørr munn som en av sine symptomer. Disse inkluderer Sjøgrens syndrom, Parkinsons sykdom, diabetes, angst og depresjon lidelser, bakterielle og virale infeksjoner, HIV og AIDS. Munn pusting og snorking kan også føre til munntørrhet.

betraktninger

Både røyketobakk og snus, samt bruk av alkohol kan forverre allerede tørr munn.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com