Hvordan lage japanske søte gulrøtter

August 2
Hvordan lage japanske søte gulrøtter

Den søte, glasert gulrot siderett serveres ofte i japanske restauranter kunne ikke vært enklere å gjenskape hjemme med bare en håndfull av pantry stifter. En liten mengde av din favoritt søtningsmiddel, lagt til som en subtil glasur i stedet for en overveldende saus, øker naturlig sukker i gulrøtter, forvandle dem til noe spesielt i løpet av minutter. Tilpass den grunnleggende oppskriften med ekstra krydder - prøve fersk ingefær, sitronskall eller litt chili pulver til en slagkraftig smak.

Trinn 1

Skrell gulrøtter og hogge av sine topper og haler med en skarp kniv. Skjær gulrøtter i tykke stykker, skjevhet skiver, mynter eller batonger. Hvis du bruker baby gulrøtter, la dem hele.

trinn 2

Ta en kjele med saltet vann til å koke og tilsett gulrøttene. Pass på at det er nok vann til å dekke fullt ut alle gulrøtter.

trinn 3

Skru varmen ned slik at vannet koker. Simmer gulrøtter til de er kokt, men fortsatt litt fast. Ta en bit for å fastslå om det er gjort nok. Mindre stykker bør ta omtrent fem til åtte minutter å lage mat; større deler eller hele baby gulrøtter vil vanligvis trenger 10 til 12 minutter.

Trinn 4

Drain gulrøtter i et dørslag og umiddelbart skyve dem tilbake i kjelen. Sett kjelen tilbake på stovetop og skru varmen til middels lav.

Trinn 5

Legg en liten klatt smør og rør det inn i gulrøtter med en tresleiv. Bruk akkurat nok smør til glasur overflatene alle gulrøtter, så legg en liten mengde om gangen til gulrøttene er belagt, men ikke bade i smør.

Trinn 6

Legg en liten mengde hvitt sukker, brunt sukker, honning, lønnesirup eller melasse, og rør det inn i gulrøtter. Gulrøtter er naturlig søt, så start med bare en teskje eller to av søtningsmiddel. Tilsett mer senere hvis du vil ha en søtere glasur.

Trinn 7

Legg til ekstra krydder, for eksempel sitron eller appelsinskall, revet frisk ingefær, eller en klype chili eller karri. Rør dem inn gulrøtter med tresleiv.

Trinn 8

Rør gulrøttene forsiktig over varme i ca fem minutter. Søtningsmiddel og smør bør grundig blande å danne en skinnende glasur på gulrøtter.

Trinn 9

Smak en av gulrøtter. Hvis du vil ha dem til å være søtere, tilsett litt mer sukker, honning, melasse eller sirup og rør over varme i noen minutter til. Serveres umiddelbart, mens gulrøttene er fortsatt varmt.

Tips

  • Mens disse gulrøtter er en populær side rett på japanske restauranter, de er like hensiktsmessig å betjene med en stek, grillet fisk eller kylling eller grillet ribbeina.
  • Kombiner gulrøtter med andre rotgrønnsaker og saft, for eksempel pastinakk, neper og eikenøtt eller butternut squash, før du legger til glasur. Kutt alle grønnsakene i biter av tilsvarende størrelse.

Du trenger

  • peeler
  • Kniv
  • Skjærefjøl
  • Panne
  • dørslag
  • Treskje
  • Smør
  • Hvitt sukker, brunt sukker, honning, lønnesirup eller melasse

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com