Årsaker til allergi

November 10

En allergi er definert som en upassende reaksjon i kroppens immunsystem mot stoffer som normalt vil bli betraktet som ufarlig for folk flest. Under en allergisk reaksjon, immunsystemet identifiserer feilaktig et stoff som er ikke-giftig som en skadelig angriper. Dette fører til at hvite blodceller som normalt beskytter mot kroppens inntrengerne til å reagere mot dette ufarlig agent, og dermed skape en reaksjon verre enn den aggressive selv. Problemet er at det er mange forskjellige typer stoffer som kan forårsake denne reaksjonen.

Form

Mold er en viktig årsak til allergier. Mold er en mikroskopisk levende organisme som er i stand til å leve der andre livsformer ikke kan. Mold blomstrer i fuktige, mørke steder og kan spres gjennom luften, samt på organiske stoffer som folk regelmessig kommer i kontakt. Mens formen kan være fordelaktig for mennesker, slik som i produksjon av ost og penicillin, er det også en av de mest skadelige substanser for å skape allergiske reaksjoner. Personer med allergi mot muggsopp kan bli utsatt fra normale daglige aktiviteter som spenner fra å gå gjennom et skogsområde å klippe gresset og reparere gamle møbler.

Mat

Mange forveksler en matallergi med en enkel intoleranse. Intoleranse betyr at en person har problemer med å fordøye eller behandling av visse matvarer, som oftest fordi de mangler en viss enzym eller kombinasjon av enzymer. En allergisk reaksjon på mat skjer når ens immunsystem produserer et antistoff reaksjon på mat som har blitt konsumert. Mat allergi kan bli stimulert av en intoleranse overfor en mat, som lar ufordøyde partikler for å gå inn i blodbanen.

sesonger Allergi

Sesong allergi er blant de vanligste typer allergier og er forårsaket av visse planter. Av disse sesongmessige allergier, er den vanligste høysnue. Det begrepet er en misvisende benevnelse, men siden de fleste høysnue har ingenting å gjøre med høyet. I stedet er høysnue forårsaket av pollen utgitt av blomstrende planter. Fordi de fleste planter som produserer pollen blomst på våren, som er sesongen hvor man er mest sannsynlig å bli påvirket av høysnue.

furry Animals

Noen mennesker dessverre oppdager at de er dårlig forberedt på å være hundeeiere fordi de utvikler allergi mot dander. Faktisk er det egentlig ikke pels eller hår som folk er allergisk mot, men heller pollen, støv og mugg som blir samlet inn i pelsen. Andre kan oppleve lignende allergiske reaksjoner til dyr på grunn av deres avføring og, i tilfellet med fugler, deres fjær.

sulfitt Allergi

Noen mennesker som tror de har matallergi faktisk vise seg å være allergisk mot sulfitt. Sulfites er tilsetningsstoffer som brukes som konserveringsmidler for å hindre misfarging. Alvorlighetsgraden av en sulfitt allergi kan variere fra pustevansker til anafylaktisk sjokk. Vanlige matvarer som inneholder sulfites inkluderer coleslaw, poteter, frosne pommes frites, øl, oliven og østers.

Kontakt Allergi

Kontaktallergi oppstår når en person berører en bestemt gjenstand eller stoff som vanligvis resulterer i et utslett, typisk ved stedet der det ble opprettet kontakt. En allergisk reaksjon kan oppstå selv av stoffer som normalt negativt påvirker andre. For eksempel, har nesten alle en slags allergisk reaksjon på giften eføy, men det er folk som er langt mer utsatt og hvis reaksjoner er mer ekstreme. I tillegg kan disse menneskene ofte opplever en allergisk reaksjon ved å berøre noen andre som har kommet i kontakt med den giftige planten.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com