Bruk av Etoricoxib

September 22

Bruk av Etoricoxib


Etoricoxib er en bestemt type anti-inflammatorisk stoffet som oftest brukes til å kontrollere smerte og hevelse led av personer med fire medisinske tilstander: revmatoid artritt, gikt, slitasjegikt og Bekhterevs sykdom. Selv om etorikoksib, også kjent under merkenavnet Arcoxia, er foreskrevet i de fleste europeiske og latinamerikanske land, stoffet er fortsatt venter på FDA-godkjenning i USA.

Hvordan Etoricoxib workds

Etoricoxib hemmer andre isoformen av cyclo-oxigenase enzym (COX-2). Siden COX-2 er viktig i produksjonen av prostaglandiner (molekylene i kroppen i stor grad er ansvarlig for smerte, betennelse og hevelse forårsaket av mange medisinske tilstander), hemning av COX-2 effektivt reduserer smerte. Etoricoxib kan forårsake svimmelhet, væskeretensjon og høyt blodtrykk. Personer med diabetes, inflammatorisk tarmsykdom, lever eller nyreproblemer, hjertesykdom eller en historie med høyt blodtrykk bør ikke ta etorikoksib.

Leddgikt

Etoricoxib er ofte brukt for å hjelpe pasienter med revmatoid artritt. Revmatoid artritt er en lidelse der leddbrusk blir betent, og over tid, ødelagt. Etoricoxib virker ved å blokkere lidelse er betennelse. Selv om etorikoksib er ikke en kur for tilstanden, gjør det lindre smerten forbundet med revmatoid artritt.

artrose

Som revmatoid artritt, osteoartritt angår den gradvise og irreversibel nedbrytning av brusk som ligger innenfor bein ledd. Selv om slitasjegikt er ikke først og fremst en inflammatorisk sykdom, inflammasjon er fortsatt til stede i leddene og kan føre til pasienter kronisk, alvorlig smerte. Etoricoxib reduserer denne betennelsen og smerten forbundet med det.

gikt

Gikt er en tilstand der urinsyre krystaller samles opp i brusk i leddene, noe som resulterer i ekstrem smerte og betennelse. Selv om gikt kan ofte styres utelukkende med endringer i kostholdet, ikke-steroide antiinflammatoriske midler slik som etoricoxib er effektive i å redusere smerte.

Bekhterevs sykdom

Bekhterevs sykdom rammer først og fremst ryggraden. I denne lidelse, leddene mellom virvlene i ryggsøylen blir angrepet av immunsystemet, noe som resulterer i inflammasjon og den gradvise nedbrytning av brusk mellom de vertebrale plater. Som med osteoartritt, revmatoid artritt og gikt, etoricoxib virker til å hemme de prostaglandiner som forårsaker betennelse, redusere mengden av smerte som oppleves av den lidende.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com