Hvorfor sår fester du?

July 18

Hvorfor sår fester du?


Ordet "fester" er hentet fra det latinske ordet "fistel", som refererer til en åpen sår eller infeksjon som produserer puss. Enhver såret, hvis den ikke behandles riktig, kan bli infisert og begynne å fester, produsere puss i såret.

riktig behandling

Sprekker i huden, enten på grunn av skade eller kirurgi-må være skikkelig rengjort, behandlet med antibiotika og dekket til å holde ut skitt og bakterier. Hvis ikke, vil såret bli infisert, utvikle pus og betent, ifølge Medline Plus hjemmeside.

symptomer

Hevelse og rødhet i et sår tyder på infeksjon, som kan føre til sår betent, ifølge Medline Plus hjemmeside. En hvitaktig eller gulaktig utflod eller "gråtende" i såret området, kjent som pus, indikerer at såret har begynt å fester.

årsaker

Når et sår festers og utvikler pus, dette er faktisk et tegn på at kroppens immunsystem forsøker å bekjempe en infeksjon i såret, ifølge Dr. Guy F. Webster, Ph.D., direktør for Senter for Kutan farmakologi ved Thomas Jefferson University. Det er også en god indikasjon på at du trenger å se en lege.

bakterielle infeksjoner

En annen grunn til at sår fester er fra bekjempelse av bakterier som kalles Staphylococcus aureas, eller "staph", som kan gå inn og infisere systemet gjennom en feilaktig behandlet såret, ifølge laboratorietester Online. Sår nagende og pus er tegn på at kroppen din kan være bekjempelse av staph bakterier.

Handling

Se legen din umiddelbart hvis du merker at såret er betent, spesielt hvis det er fortsatt utlading pus etter en dag eller to, eller utslippet blir verre. Dette kan bety en alvorlig infeksjon.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com