Pasientinformasjon for Neulasta

March 6

Neulasta er merkenavnet for injiserbare reseptbelagte medisiner pegfilgrastim. Leger fore Neulasta til mennesker som gjennomgår kjemoterapi eller strålebehandling for kreft som lider av lavt antall hvite blodceller som følge av behandlingen.

Funksjon

Neulasta er en koloni-stimulerende faktor, noe som betyr at det virker på nye celler i kroppen, forårsaker dem til å vokse raskere og utvikle seg til hvite blodlegemer.

effekter

Ved å øke antall hvite blodlegemer, gjør Neulasta deg mindre mottakelig for bakterier, virus og sopp og lar deg fortsette med kreftbehandling.

Tidsramme

En Neulasta injeksjonen vanligvis gis minst 24 timer etter en cellegiftbehandling. Du vil ikke motta en ny injeksjon før neste behandling, og du må vente 14 dager etter å ha mottatt din Neulasta injeksjon før du får mer kjemoterapi.

risiko

Vanlige bivirkninger av Neulasta inkluderer abdominal eller magesmerter, endringer i smak, forstoppelse, diaré, tretthet, håravfall, hodepine, leddsmerter, tap av appetitt, søvnløshet, svakhet, kvalme og oppkast, rapporterer Mayo Clinic. Den mest alvorlige bivirkningen forbundet med Neulasta er ruptur av milten, som har vært dødelig i noen pasienter, ifølge RxList.

betraktninger

Fordi dens effekter på fosterutvikling er ikke kjent, leger begrense bruken av Neulasta hos gravide kvinner til situasjoner der det ikke er trygt alternativ til behandling. Hvis du har en historie med leukemi eller andre beinmargskreft, leverproblemer, perifere stamceller mobilisering, sepsis eller sigdcelleanemi, kan det ikke være trygt for deg å bli behandlet med Neulasta, advarer Mayo Clinic.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com