Hva kan en Bone Scan Bruke Jod Detect?

July 23

Hva kan en Bone Scan Bruke Jod Detect?


Et bein skanning er en diagnostisk prosedyre som brukes til å undersøke og identifisere områder av kroppslige og kjemiske forskjeller i beinet. Den kan også brukes til å avdekke uregelmessigheter som kan indikere sykdom. Radioaktivt jod fargestoff blir ofte brukt til å lage kontrast for enklere visning av organer og strukturer.

typer

Det finnes tre typer bein skanner som brukes i det medisinske feltet i dag, hver utført på lignende måte: hele kroppen, regionale og tre-fase.

Grunner

Den primære hensikten med en beinskanning er å detektere områder hvor kreft, skade eller infeksjon er til stede. De fleste bein skanner blir anvendt for å detektere spredning av metastatisk kreft, og radioaktivt jod bidrar til å lese resultatene.

Administrasjon

Radioaktivt jod er injisert inn i en vene, og deretter beveger seg gjennom vev ved hjelp av skjoldbruskkjertelen for alle områder av kroppen. Etter fire til seks timer, noe som gir tid for radioaktivt jod sammensatte å samle i bein og ledd, er bildebehandling gjennomført. Under bildeprosessen, ligger pasienten flatt mens kameraet tar bilder.

Preparat

Svært lite forberedelser er nødvendig for å gjennomføre et bein scan. Hvis radioaktivt jod er brukt, får pasienten beskjed om å drikke rikelig med væske, særlig vann, og kan bli bedt om å tømme blæren før skanningen. I tillegg kan pasienten må slutte å ta visse medisiner før eksamen.

resultater

Etter bein test, vil en lege se på bildene, utarbeide en rapport og diskutere resultatene med pasientens lege. At legen vil da diskutere resultatene med pasienten og tilby behandling.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com