Miljøeffekter av flaskevann

July 21

Miljøeffekter av flaskevann


Flaskevann er big business. Omtrent 34,6 milliarder 1-liter-eller-mindre plastflasker kjøpes hvert år av forbrukere, i henhold til Container Recycling Institute. Med vann i stor grad sies å være en viktig del av en sunn og aktiv livsstil, har bevegelsen mot bekvemmeligheten av flaskevann igjen et merke på våre nåværende og fremtidige miljø bilde.

deponier

Økningen i flaskevann produksjon og forbruk har hatt en enorm innvirkning på våre deponier. Åtte av ti flasker ender opp i våre fyll eller forbrenningsovnen, noe som antyder bare to flasker av hver 10 innkjøpt blir gjenvunnet. Plastflasker som finner veien til deponi vil ta et gjennomsnitt på 1000 år å brytes i et deponi. Med tilgjengeligheten av resirkulering sentre og programmer over hele landet, kan en økning i gjenvinnings bidra til å redusere den negative virkningen flaskevann har på våre deponier.

Energi

Produksjonen av ett år igjen av flaskevann krever mer enn 17 millioner fat olje. Inkludert i denne beregning er det faktum at vannflasker er laget av polyetylentereftalat, som er produsert fra fossile brensler, inkludert naturgass og petroleum. Den amerikanske Government Accountability Office forteller at mye mer energi blir brukt under produksjon og forbruk av flaskevann da er brukt for offentlig drikkevann produksjon. Energiprisen på miljøet også inkluderer ikke bare energi til å produsere og konsumere det ferdige produktet, men også transportkostnadene antas under transport og levering. Tenk også på energi brukt til å kjøle flaskene hjemme og i butikken.

andre effekter

Flaskevann produksjon resulterer også i andre miljøpåvirkninger. For hvert tonn produsert PET, er tre tonn karbondioksid som produseres, i henhold til Pacific Institute. Produksjonen av flaskevann bidrar også til en økning i drivhusgasser, noe som kan ha en innvirkning på den globale oppvarmingen. I tillegg er produksjonen av vann på flasker krever tre liter vann for å fremstille bare en liter av flaskevann, som fører til unødvendig uttømming av en naturressurs.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com