Tegn og symptomer på høyt kolesterol og høyt blodtrykk

July 17

Tegn og symptomer på høyt kolesterol og høyt blodtrykk


Blodtrykket er et mål på hvor hardt hjertet pumper. Hvis det er for høyt, kan det føre til problemer som hjerteinfarkt og hjerneslag. Kolesterol blir brukt til å bygge sunne celler. Det reiser gjennom blodet, men det kan også feste seg til slimhinnen i veggene i blodårene blokkerer dem. Dette kan forårsake lignende problemer som høyt blodtrykk. Verken høyt blodtrykk eller høyt kolesterol skjer raskt; Snarere er de betingelser som utvikler seg over et antall år.

Symptomer på høy Kolesterol

Høyt kolesterol har ingen synlige symptomer. Du må ha en blodprøve utført for å se om kolesterol i blodet ditt er for høyt. The Mayo Clinic anbefaler at du begynner å ha cholesterol testet i en alder av 20 og deretter hvert femte år etter det. Legen din kan da bestemme om skritt må tas for å bringe kolesterolet tallet ned.

Risikofaktorer for høyt kolesterol

Selv om det ikke er noen symptomer på kolesterol, det er risikofaktorer som kan øke sjansene for å utvikle høyt kolesterol. Disse inkluderer: røyking, fedme, dårlig kosthold, stillesittende livsstil, høyt blodtrykk og diabetes. En risikofaktor som du ikke kan kontrollere er om høyt kolesterol går i familien din. Hvis du hadde en forelder eller søsken utvikle hjertesykdom før fylte 55, vil du være på et høyere risiko for å utvikle høyt kolesterol.

Symptomer på høyt blodtrykk

Som med høyt kolesterol, har høyt blodtrykk ikke manifestere seg med synlige symptomer for folk flest. Noen mennesker har klaget over hodepine, svimmelhet eller flere neseblod enn normalt, ifølge Mayo Clinic. Den beste indikatoren på høyt blodtrykk er å sjekke blodtrykket enten hjemme eller på en maskin du kan finne i mange apotek. Hvis det viser over normalområdet, gå til legen din for en mer nøyaktig sjekk.

Risikofaktorer av høyt blodtrykk

Selv om det ikke er noen symptomer på høyt blodtrykk, det finnes risikofaktorer som kan øke sjansene for å utvikle høyt blodtrykk. Disse inkluderer: fedme, en stillesittende livsstil, røyking, for mye kosttilskudd salt, for lite kost kalium, for mye kosttilskudd vitamin D, drikker alkohol, stress og enkelte kroniske tilstander. Noen av de faktorene du har ingen kontroll over. Dette er din alder, rase og slektshistorie. Som du alder, er du mer utsatt for å utvikle høyt blodtrykk. Også svarte tendens til å utvikle høyt blodtrykk i en tidligere alder eller med mer alvorlige komplikasjoner enn hvite.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com