De fleste vanlige Rabies Carriers

April 24
De fleste vanlige Rabies Carriers

Pattedyr er de eneste naturlige vektorer for det dødelige viruset rabies. Sykdommen er spredt blant pattedyr gjennom spytt og vanligvis forbundet med en bit. Viruset reiser kroppen til hjernen via nervesystemet, og derfor dens Inkubasjonstiden er proporsjonal med avstanden fra det bitt området til hodet. Symptomene på rabies vanligvis ikke vises før sykdommen når hjernen og ofte bare noen få dager før snarlige død. Derfor bør enhver person som har vært i kontakt med en rabiat dyr undersøkes av en lege på en riktig måte. Testene er ikke tilgjengelig for å diagnostisere sykdommen før utbruddet av symptomene; men de tilgjengelige behandlinger er vellykket når rabies er fanget tidlig.

flaggermus

Den mest kjente og fryktede sykdommen spres fra dyr til mennesker er rabies. Flaggermus er de vanligste vektor av rabies til menneskelige verter, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, eller CDC. Flaggermus kan bli funnet på alle kontinenter unntatt Antarktis og blitt stadig rikelig mot tropene. I tillegg er mange arter av flaggermus som lever tempererte områder er trekkfugler, noe som gjør årlige flyreiser til områder hvor rabies er mye mer utbredt. Overføringen av rabies fra et balltre til et menneske er gjort gjennom et bitt som det er med andre dyr; men de fleste flaggermus er små og deres biter er egnet til å være smertefri. En husholdning som vekker til å finne et balltre i sitt hjem bør søke lege.

Vaskebjørn og Skunks

På grunn av aspekter av deres biologi, vaskebjørn og stinkdyr er blant de hyppigst oppførte vektorer for menneskelig rabies overføring, ifølge Mayo Clinic. Begge pattedyr er funnet over hele USA, mye av Canada, og hver varierer godt inn Sentral- og Sør-Amerika. Vaskebjørn og stinkdyr er vellykkede samboere med mennesker, øker den potensielle interaksjoner av alle tre. Og til slutt, i motsetning til de fleste små gnagere, vaskebjørn og stinkdyr er i stand til å påføre et alvorlig bitt, øker sjansen for at viruset overføres.

canids

I India, der rabies er mye mer utbredt som det er i USA, prinsippet dyre vektorer er villhunder, ifølge Verdens helseorganisasjon. Heldigvis er det ikke tilfelle i USA; imidlertid andre ville hundedyr inkludert coyote og flere arter av rev alle kjente potensielle bærere av rabies virus. Hver av disse canid artene er utbredt, og mens de er ikke fullt så tilvent mennesker som er vaskebjørner og stinkdyr, de er fortsatt vanlige bolig besøkende, om enn mer hemmelighetsfull. Rabies infisert dyr, inklusive mennesker, bli desorientert og uforutsigbar mot de senere stadier av sykdommen. Disse relativt store hundedyr kan miste sin skyhet og er absolutt i stand til å levere en betydelig bit.

Andre pattedyr Vektorer

The Mayo Clinic viser flere andre husdyr og ville dyr som ofte kommer i nær kontakt med mennesker og som rabies tilfeller har blitt registrert. Disse pattedyr inkluderer katter, hunder, kyr, ildere, geiter, hester, kaniner, bever, aper og woodchucks. Det er viktig å huske imidlertid at en hvilken som helst pattedyr er i stand til vert og spre rabies virus. Folk som mistenker at de har blitt bitt av en potensielt rabiate dyr bør søke legehjelp umiddelbart. Forebyggende vaksiner er tilgjengelige, og generelt anbefales for personer som tilbringer mye av sin tid rundt potensielt rabiate dyr.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com