Hva er årsakene til biliær kolikk?

April 27

Personer med biliær kolikk erfaring alvorlige kramper og smerter i mageregionen, vanligvis forbundet med etableringen av en form for gallestein. Det er mange årsaker til utbruddet av biliær kolikk, og det er et bredt spekter av behandlinger fra medisiner til en større operasjon. En person som lider av biliær kolikk kan være opplever komplikasjoner forbundet med leverfunksjon, eller det kan være hormonrelaterte problemer i tillegg.

Identifikasjon

Biliær kolikk er smerten som oppstår når gallestein innlegg fra galleblæren til tynntarmen gjennom gallegangene. Galle er beskrivelsen av hvor smerten er som stammer fra noe som er galle rør eller gallegangene i fordøyelsessystemet, og kolikk er et begrep som vanligvis brukes til å beskrive intense smerter.

cholangitis

En av årsakene til biliær kolikk er en tilstand som kalles cholangitis. Dette er en betennelse i gallegangene som vanligvis forårsaket av gallestein eller noen annen form for gallegang blokkering. I noen tilfeller kan gallekolikk forårsaket av cholangitt være forårsaket av en mer alvorlig tilstand som gulsott.

kolesterol gallestein

Leveren utskiller kolesterol til gallen for å bli brukt til å regulere inntak av kolesterol i kroppen. Normalt er kroppen i stand til å bruke en kombinasjon av kjemikalier for å bryte kolesterolet ned og kast den gjennom fordøyelsessystemet, men hvis leveren utskiller for mye kolesterol i gallen da kroppen ikke klarer å bryte all overflødig kolesterol ned som fører til at overskytende kolesterol til å klynge seg sammen og danne kolesterolgallesten. Disse gallestein kan etter hvert få fast i gallegangene og føre biliær kolikk.

pigment gallestein

En av avfall fra bruddet ned av gamle blodlegemer i kroppen kalles bilirubin. Den bilirubin er brutt ned og satt i gallen som skal slippes ut av leveren. Hvis det blir for mye bilirubin blir produsert, så det overskytende bilirubin begynner å få kontakt med forbindelse slik som kalsium for å skape det som er kjent som pigment gallestein. De kalles pigment gallestein fordi bilirubin vil skape ulike fargede steiner, avhengig av hva sammensatte det er å kombinere med. Disse gallestein komme inn i galle og føre til blokkering i gallegangen som resulterer i biliær kolikk.

Expert Insight

Ifølge Penn State University, så mange som 7 av hver 10 lider av biliær kolikk vil oppleve et tilbakefall av smertene. Av denne grunn er det ofte anbefalt at blokkeringen fjernes kirurgisk for å forebygge og ytterligere smerter i å utvikle seg. I meget alvorlige tilfeller kan det være nødvendig å fjerne galleblæren.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com