Hva er Fluor Gel?

June 20

Fluor er et stoff som kan bidra til å forebygge hull ved å redusere mineral tap eller erstatte mineraler i hardt overflater av tennene. Det er en vanlig ingrediens i produkter som er designet for å bekjempe tannråte, inkludert tannkrem og munnskyllinger. I noen tilfeller kan barnet også motta fluor i form av en konsentrert gel.

Det grunnleggende

Fluor gel tilhører en gruppe av produkter som er kjent kollektivt som aktuell fluor, ifølge American Academy of Pediatric Dentistry. I motsetning til fluortannkrem, plasseres i spesielle skuffer og brukes direkte til ditt barns tenner. Barnet kan få en gel produkt hvis han har visse risikofaktorer for tannråte, inkludert helseproblemer som tørr munn, tidligere historie av hulrom, bruk av ortodontiske apparater som bukseseler og forbruk av en høy karbohydrat eller høy-sukker diett . Andre former for aktuell fluor inkluderer skum og fluor lakk.

gel Typer

Tilgjengelige typer fluor gel omfatter natriumfluorid, tinnfluorid og surgjort fosfat fluor, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Ofte, disse produktene har et høyt syreinnhold, og i de fleste tilfeller barnet ditt vil motta en fluor gel behandling i et tannlegekontor under direkte tilsyn. I noen tilfeller kan barnet ditt også få en resept gel produkt designet for hjemmebruk. Hvis dette er tilfelle, må du bruke produktet i henhold til instruksjonene og advarslene på den medfølgende emballasjen.

Behandling

Under en vanlig behandling på et tannlegekontor, barnet ditt vil ha gel brukes på tennene for en periode på ett til fire minutter, opplyser CDC. For moderat risiko individer mellom seks og 18, American Dental Association anbefaler behandling med en gel eller lakk hvert halvår. Høyrisiko personer i denne aldersgruppen kan motta gelbehandlinger så ofte som hver tredje måned. Hvis du er 18 år eller eldre og har moderate eller høye hulrom risiko, kan du også få noen små nytte av behandling ved tilsvarende intervaller.

emalje fluorosis

Overdreven eksponering for fluor hos barn i alderen åtte eller yngre kan føre til emalje fluorose, en tilstand karakterisert ved demineralisering av tannemaljen, rapporterer CDC. Tegn på tilstanden spenner fra små kosmetiske endringer i tannflater til utviklingen av betydelig tann flekker eller fordypninger. På grunn av den sjeldne arten av fluor gelbehandlinger, har bare en lav risiko for å utvikle emalje fluorose barnet ditt, bemerker CDC.

betraktninger

Hvis barnet ditt ikke hører til en moderat-eller høy-risiko kategorien for hulrom utvikling, kan bruk av en fluor gel ikke gi noen vesentlig fordel, forklarer ADA. Dette gjelder spesielt hvis han bruker regelmessig fluor tannkrem eller drikke vann som inneholder betydelige mengder fluor.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com