Bivirkninger fra strålebehandling for brystkreft

March 20

Ifølge nettstedet www.breastcancer.org, brystkreft resultater fra unormale endringer og ukontrollert vekst i brystvev. Det er alltid forårsaket av en genetisk abnormitet i brystet, og er ikke nødvendigvis er arvelig. Behandlinger er tilgjengelig for folk som har blitt diagnostisert med brystkreft, fra kjemoterapi for stråling til helhetlige tilnærminger. Hver behandling har bivirkninger, som varierer med hver enkelt.

hudreaksjoner

Hudreaksjoner noen ganger oppstår på stedet som blir behandlet med stråling. Reaksjonen ligner vanligvis en solbrenthet, og ender med noen mindre peeling. Noen ganger kan en mer alvorlig reaksjon kan forekomme, noe som kan være alt fra huden sårhet til svie og kløe.

Brystsmerter

Noen skyting smerter kan kjennes i brystet etter strålebehandling, på grunn av nerver blir irritert og hoven. Tylenol og ibuprofen kan brukes til å lindre smerten, men hvis ubehag er mer alvorlig, kan legen forskrive noe sterkere.

Utmattelse

Trøtthet kan være overveldende for noen mennesker går gjennom strålebehandling. Det er den vanligste bivirkning. For noen mennesker, kan det ta måneder for trøtthet å gå bort.

hjerte~~POS=TRUNC

Noen mennesker går gjennom strålebehandling kan oppleve brystsmerter eller ubehag. De kan ha problemer med å puste eller har en uregelmessig hjerterytme. Noen mennesker kan ha hjerteinfarkt, så det er viktig at alle pasienter som gjennomgår strålebehandling diskutere med sine leger noen brystsmerter de opplever.

Ubehag i armhulen

Siden armhulen er nær brystet, kan en hvilken som helst person som gjennomgår stråling opplever armhulen smerte eller ubehag. Dessuten kan det faktum at armene rubber frem og tilbake langs huden fører til ytterligere ubehag.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com