Slik vurderer du blodprøveresultater

August 6

Slik vurderer du blodprøveresultater


En blodprøve er et verktøy som en lege bruker for å vurdere helsen. Hvis du eller legen din mistenker at kolesterolnivået ditt er forhøyet, vil en fastende "lipoprotein profil" bestilles. En blodprøve vil bli trukket og analysert i et laboratorium under kontrollerte forhold, og resultatene vil bli sendt tilbake til legen din. Han eller hun vil vurdere testresultatene og deretter bestemme og overvåke behandling. Det er viktig for deg å diskutere resultatene med legen din slik at du kan finne sammen den beste terapi gitt risikofaktorer og livsstil.

Bruksanvisning

Gjennomgå blodprøveresultater

1 Gjør en avtale med legen din. Han eller hun er den som vil bestille en kolesterol test blodnivå og vurdere resultatene med deg.

2 Begynn med å gå gjennom det totale kolesterolnivået. Denne målingen - oppført som mg per desiliter (mg / dl) - forteller deg det totale nivået av kolesterol i blodet. I de fleste tilfeller, jo høyere totalkolesterol, jo høyere risiko for hjertesykdom. Vanligvis er en verdi på mindre enn 200 mg / dl ønskelig, plasserer man ved mindre risiko for hjertesykdom. Det er imidlertid andre faktorer å ta hensyn til.

3 Analyser nøye HDL (lipoproteiner med høy tetthet) nivåer. Dette er din gode kolesterolet fordi den bærer kolesterol vekk fra blodårene og tilbake til leveren, hvor det er forberedt for eliminering fra kroppen. HDL nivåer under 40 mg / dL sette deg i fare for hjertesykdom. Nivåer over 50 er bra, men du bør satse på nivåer over 60.

4 Vær spesielt oppmerksom på din LDL (lipoproteiner med lav tetthet) nivåer. De kan være den beste prediktor for risikoen for hjertesykdom. For folk flest, bør HDL-nivåer ikke være høyere enn 130 mg / dL. Hvis du har andre risikofaktorer for hjertesykdom, bør det være lavere.

5 Ikke overse triglyserider (en type fett kroppen bruker til å lagre energi) nivåer. De blir en viktig prediktor for risiko for hjertesykdom. Triglyseridnivåer under 150 mg / dL er normale. Ditt nivå vil bli testet og gjennomgått som en del av "lipoprotein profil."

Hint

  • Snakk med legen din om hvor ofte kolesterolnivået bør testes. Hvis nivået er lavt, vil du sannsynligvis trenger å bli testet bare hvert 5. år. Personer med høyt kolesterolnivå og / eller andre risikofaktorer bør testes oftere.
  • Hvis du er planlagt for en lipid profil test, må du spole (unntatt vann) i 12 til 14 timer før blodprøven er trukket. Ellers vil du ikke få en nøyaktig måling av triglyserid og LDL nivåer.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com