Tidlige tegn & amp; Symptomer på MRSA

May 9
Tidlige tegn & amp; Symptomer på MRSA

Meticillinresistente Staphylococcus aureus, eller MRSA, er fortsatt et stort folkehelsetrussel i USA. Under økende press, sykehus - den viktigste kilden til MRSA-infeksjoner - har innført strenge hygienetiltak er å bremse utbredelsen. Folk som har vært innlagt på sykehus, eller som har hatt noen form for kirurgisk prosedyre, bør være klar over MRSA tegn og symptomer. Om en prosent av folk i USA er bærere av MRSA-bakterier, ifølge informasjon utgitt i juni 2008 fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Utseende

MRSA kan i utgangspunktet vises på huden som et utslett, en kvise, eller smertefull byll eller abscess. Noen mennesker har misforstått en MRSA-infeksjon for en edderkopp bitt. En MRSA-infeksjon i huden vises vanligvis rød og hoven. Puss og andre drenering av det infiserte området, kan også være til stede, i henhold til CDC. Hvis venstre ubehandlet, kan en MRSA hudinfeksjon raskt utvikle seg til en dypere infeksjon som må fjernes kirurgisk.

symptomer

MRSA infeksjon symptomer varierer avhengig av hvor infeksjonen stammer og om det har spredt seg til andre organer. Noen vanlige tegn på en MRSA-infeksjon er smerter ved infeksjon stedet, feber, muskel- og leddsmerter og hodepine og tretthet. Hvis infeksjonen er i lungene kan det forårsake kortpustethet, frysninger, hoste og feber. Brenning eller smerter ved vannlating, spesielt etter kateterisering under operasjonen, kan være et tegn på en MRSA-infeksjon i urinveiene.

risiko

MRSA hudinfeksjoner er smittsomt og kan spres gjennom hud-til-hud kontakt med åpne kutt og skrubbsår, eller de kan gå inn i kroppen gjennom et kateter eller pusterøret. MRSA spres oftest gjennom sykehus så blir innlagt på sykehus, å ha et kirurgisk inngrep, eller bor i et langsiktig omsorg anlegget, alle bærer en liten risiko for å anskaffe MRSA, ifølge Mayo Clinic. Community-ervervet, eller CA-MRSA, har utbrudd blitt sporet til overfylte situasjoner, inkludert fengsler, militære treningsfasiliteter og barnehager, hvor det spres gjennom forurenset overflater, hud-til-hud kontakt og dårlig hygiene. MRSA forekommer oftere blant eldre voksne, menn som har sex med andre menn og personer med svekket immunforsvar, ifølge Mayo Clinic. Personer som har en senket immunforsvar fra en urelatert sykdom har en høyere risiko for å utvikle en mer alvorlig MRSA-infeksjon, og bør sjekke med en lege tidlig dersom de har mistanke om en infeksjon. Flere alvorlige infeksjoner kan forårsake lungebetennelse, infeksjoner i blodbanen, eller kirurgiske sårinfeksjoner, ifølge CDC. I svært sjeldne tilfeller kan MRSA og andre typer staph infeksjoner føre til nekrotiserende fasciitt, ​​den såkalte "kjøttetende" bakteriell infeksjon. Nekrotiserende fasciitt er en alvorlig hud infeksjon som sprer seg svært raskt.

Når får du hjelp

Mindre hudproblemer som insekt biter, sår og rifter bør kontrolleres for tegn på infeksjon. Ifølge CDC, bør en lege se noen sår som blir infisert. En lege må også konsulteres dersom en foreskrevet antibiotika ikke virker å kurere en infeksjon. Et antibiotikum fungerer ikke hvis infeksjonen er ikke noe bedre etter tre eller fire dager, hvis infeksjonen blir verre, eller hvis feber utvikler eller blir verre etter start av antibiotika.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com