Hva er årsaken til Acid Reflex?

March 7

Hvis du noen gang har blitt vekket midt på natten med en ubehagelig brennende følelse i brystet og halsen, så du har opplevd sure oppstøt. Å vite årsakene til acid reflux kan hjelpe deg å unngå denne potensielt farlig tilstand.

Hva er Acid Reflux?

Du kan vite det som halsbrann eller sure oppstøt, men det brennende følelse du føler er kjent for å leger som et symptom på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). GERD, eller syre reflukssykdom, er forårsaket når fordøyelsesenzymer syrer fra magen tilbake opp i spiserøret.

De fleste mennesker opplever et brennende følelse eller ubehag som skyldes sure oppstøt etter å ha spist krydret mat eller bare overspising; enkelte halsbrann er vanligvis mer av en ubehagelig ulempe enn et alvorlig helseproblem. Imidlertid kan vedvarende, hyppige halsbrann være et tegn på GERD.

Hva er årsaken til acid reflux?

Acid reflux og GERD er forårsaket av magen er fordøyelsesenzymer juice backflowing i spiserøret. Når sure oppstøt forekommer, er det på grunn av svikt av en lukkemuskel ved bunnen av spiserøret. Hvis dette sphincter ikke ordentlig tett, er magesyre stand til å nå spiserøret, og brenning og ubehag av halsbrann resultater.

For de som lider av sporadisk acid reflux, dette problemet er vanligvis forårsaket av krydret mat eller overspising. Men vedvarende acid reflux som står ubehandlet kan skade spiserøret, noe som fører til alvorlige helseproblemer, blant annet økt risiko for spiserørskreft.

Hva kan gjøres for å hindre acid reflux?

Ofte er begge svis sure oppstøt og vedvarende syre refluks forårsaket av de samme faktorer som kan kontrolleres uten medisinering. De faktorer som kan forårsake acid reflux inkluderer:

Inntar matvarer og drikkevarer som bidrar til halsbrann, inkludert krydret, fet eller sure matvarer; sjokolade; alkoholholdige drikker og kaffe

røyking

Å være overvektig

Å spise innen 2 til 3 timer før sengetid

Spise store måltider

Eliminere eller kontrollere disse faktorene vil ofte hindre acid reflux; Men selv etter å endre adferd som bidrar til acid reflux, noen mennesker vil fortsatt trenger å ta over-the-counter eller reseptbelagte medisiner for å kontrollere acid reflux.

Når å se en lege om acid reflux

Hvis du opplever alvorlige, vedvarende acid reflux symptomer, så du trenger å se en lege.

Se en lege med en gang hvis acid reflux symptomer inkluderer noe av det følgende:

Vanskeligheter med å svelge eller vedvarende ubehag bak brystbenet

Kveles eller sure oppstøt som resulterer i hoste, kortpustethet eller heshet

Rektal blødning, blodig oppkast eller betydelig vekttap

Noen av disse symptomene kan tyde på at acid reflux eller Gerd har forårsaket skader på spiserøret og krever legehjelp.

Hvor Finn en lege som behandler acid reflux

Se familien din lege eller besøk acg.gi.org/ (se referanser) for å finne en gastroenterolog nær deg dersom du har spørsmål som acid reflux symptomer kan være alvorlige.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com