Årsaker til en lav hvite blodceller

August 20
Årsaker til en lav hvite blodceller

Hvite blodceller, også kalt leukocytter, hjelper kroppen å bekjempe infeksjoner. Leukopeni er en medisinsk tilstand der det ikke er nok hvite blodceller som sirkulerer i blodet. Mange sykdommer kan føre til leukopeni på grunn av skade i benmargen, men lavt antall hvite blodceller kan også være forårsaket av narkotika og laboratoriefeil.

kreftbehandling

Behandling for kreft innebærer ofte å ødelegge kreftceller med strålebehandling eller cellegift. Selv om disse behandlingene effektivt å ødelegge maligne celler, de kan også ødelegge friske celler som har viktige funksjoner i kroppen. Hvite blodceller kan bli ødelagt i løpet av en kurs av strålebehandling eller kjemoterapi, og tellingen gjenstår typisk lav inntil behandlingen er fullført.

Lever eller milt Disorders

Sykdommer i lever og milt kan føre til at cellene til å bli ødelagt før de har gjennomført sine oppgaver. I hypersplenisme, ødelegger milten blodceller og fører til en lav hvite blodceller. Når disse cellene er ødelagt for tidlig, er de ikke i stand til å bekjempe infeksjoner og hjelpe kroppen å holde seg frisk.

narkotika

Enkelte legemidler er kjent for å ødelegge hvite blodceller eller skade benmargen, slik at hvite blodlegemer blir redusert. Prednison, som ofte brukes for astma, psoriasis, artritt og andre lidelser, er et kortikosteroid som er kjent for å forårsake et redusert antall hvite blodlegemer. Noen antibiotika og diuretika kan også føre til en nedgang.

Benmargssvikt

Fordi hvite blodlegemer i benmargen, kan benmargssvikt forårsake lave teller; det kan mislykkes på grunn av medisinske tilstander eller medikamenter som skader marg. Aplastisk anemi er en blodsykdom som fører til at benmargen til å slutte å produsere nye blodceller helt, og myelodysplastisk syndrom fører til at benmargen til å produsere for få. Disse og andre sykdommer kan føre til lavt antall hvite blodceller.

autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer, også kjent som kollagen-vaskulære sykdommer, føre til at immunsystemet til å angripe friske celler på grunn av en manglende evne til å skille mellom friske celler og sykdomsfremkallende organismer. Når friske celler blir angrepet, kan en lav hvite blodceller oppstår. Autoimmune sykdommer inkluderer lupus, revmatoid artritt og systemisk sklerose.

virus~~POS=TRUNC infeksjoner~~POS=HEADCOMP

Noen virus kan føre til redusert antall hvite blodlegemer, fordi de forstyrrer normal funksjon av benmargen. Når benmargsfunksjonen blir forstyrret, kan det hvite blodlegemer bli redusert. Humant immunsviktvirus (HIV) er et eksempel på en viral infeksjon som kan føre til et lavt antall hvite blodlegemer.

laboratorie~~POS=TRUNC feil

Laboratorie feil kan være ansvarlig for lavt antall hvite blodlegemer. Fordi blodprøver håndteres av flere personer og behandles av maskiner, er det rom for feil. Blodprøven kan være for liten for å få en nøyaktig hvite blodlegemer. Hvis prøven er behandlet på feil måte, kan det rapporterte antall hvite blodlegemer være feil. Ved mistanke om et laboratorium feil, må en ny prøve tas for å bestemme din telle.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com