Kan jeg spise Corn Etter Divertikulitt?

July 3
Kan jeg spise Corn Etter Divertikulitt?

Divertikulitt er betennelse i diverticula, som er unormale lommer som dannes på veggen i tykktarmen. Diverticulosis er tilstanden av å ha mange diverticula på slimhinnen i tykktarmen. Diverticulosis er mer vanlig hos eldre mennesker og omtrent halvparten av personer i alderen 60 og over lider av tilstanden, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive Diseases. Pasienter kan konsumere mais etter aktiv divertikulitt, ifølge Mayoclinic.

Å spise Corn etter Divertikulitt

Under aktiv divertikulitt, pasienter er plassert på en klar væske diett. Pasientene er ikke lov til å spise fiberrike matvarer, frø som mais, ifølge Mayoclinic. I det siste, leger rådet pasientene med diverticulosis å unngå frø og nøtter fordi de trodde frøene skulle bli fanget i diverticula og forårsake divertikulitt. Mayoclinic sier nå at det ikke er vitenskapelig bevis for å vise at korn og andre frø forårsake divertikulitt. Når pasientene kommer seg fra divertikulitt, kan de fortsette inntak av høy-fiber matvarer som inneholder korn, nøtter og andre frø. Et høyt fiber diett hindrer utviklingen av diverticulosis.

Symptomer på Diverticulosis og divertikulitt

De fleste pasienter med diverticulosis ikke opplever noen symptomer, ifølge NIDDK. Noen pasienter kan oppleve lavere magesmerter, krampaktige smerter i magen, forstoppelse og oppblåsthet. Når diverticula bli infisert og betent, pasienter opplever ømhet i nedre del av magen, kvalme, oppkast, feber, frysninger og vekttap

divertikulitt Treatment

Akutt divertikulitt behandles ved hjelp av antibiotika for å drepe bakterier som forårsaker betennelse i diverticula. Pasientene er også plassert på en klar væske diett for å hvile tarmen. Klar væske kosthold inneholder matvarer som vanlig gelatin, klar buljong og fruktjuice. Disse matvarer er lett fordøyelig og ikke la rester i tykktarmen som kan irritere betent diverticula. Pasienter som ikke klarer å spise er innlagt på sykehus og gitt væske gjennom intravenøst.

divertikulitt Komplikasjoner

Pasienter med ubehandlet divertikulitt kan lide av komplikasjoner som abscess, perforasjon i tykktarmen, peritonitt, sepsis, abscesser, fistel og innsnevring i tykktarmen, ifølge NIDDK. Sepsis er en dødelig infeksjon i blodet som kan oppstå når tykktarmen blir perforert og bakterier fra tykktarmen invadere blodet. Pasienter med abscess, tykktarm perforering og fistler krever kirurgi.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com