Hvordan utvikle en positiv selvoppfatning

May 13

Hvordan utvikle en positiv selvoppfatning


Et positivt selvbilde, også kalt et selvbilde, starter med hvordan du føler om deg selv. Selv om du ikke allerede tror på dine egne evner, kan du ta små skritt for å bygge tillit. Det handler om mer enn en god følelse. Et positivt selvbilde vil ta deg en lang vei når det gjelder å leve ut dine drømmer og være en kilde til inspirasjon for de rundt deg.

Bruksanvisning

1 Skriv ned en liste over ting du har oppnådd. Du kan begrense listen til det siste året, eller du kan liste opp alle de viktige tingene du har oppnådd i livet. Ikke bare skrive ned ting som du har mottatt priser. Prestasjoner kan være så liten som å lære å sykle. Denne listen skal minne deg på at du har sterke og gaver som du bør være stolt av.

2 Listen positive affirmasjoner på en annen skrivepapir. En affirmasjon er en idé som du vil gjenta til deg selv å utvikle en følelse av trygghet og selvtillit verdt. Noen eksempler er: "Jeg er vakker", "Jeg får bedre hver dag" eller "Hver mål av meg er innen rekkevidde." Når du har fylt ut et ark med affirmasjoner, kuttet ut hver og en, slik at det er en liten stripe av papir. Sett papirstrimler i en tom glasskrukke og trekke en ut hver dag. Over tid vil du komme til å tro på deg selv og utvikle et optimistisk syn.

3 Sett realistiske, målbare mål hver dag. For eksempel, få tid til 30 minutter med trening eller redusere tiden du bruker på å lese sladder blogger. Som du nå disse målene, vil du føle deg bedre om din evne til å ta de riktige avgjørelsene.

4 Reminisce med familie eller gamle venner på dager i fortiden, før du ble moden, vellykket eller ansvarlig. Som du reflektere over din reise, gi deg selv kreditt for hvor langt du har kommet. Innse at du vil være i stand til å møte ting i fremtiden på grunn av alt du har overvunnet i det siste. Denne følelsen av selvsikkerhet er et sikkert steg mot et positivt selvbilde.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com