Hva er forskjellen mellom vitamin B6 & amp; Vitamin B12?

May 30
Hva er forskjellen mellom vitamin B6 & amp; Vitamin B12?

Vitamin B-6 og vitamin B-12 er sentrale medlemmer av B-vitamin familien, men de er ikke identiske i sine fordeler for kroppen eller måten kroppen behandler dem. Mens de er ofte tatt i kombinasjon i form av B-kompleks kosttilskudd, kan de tas uavhengig av hverandre og har forskjellige naturlige kilder. Forskjellene mellom dem er viktig å forstå for å bruke dem optimalt til potensielt øke din helse.

Lagring i kroppen

Kroppen lagrer B-6 og B-12 i leveren, men mangel på B-12 er mer vanlig, i henhold til Linus Pauling Institute. En B-12 mangel kan resultere fordi kroppen har problemer med å absorbere B-12 fra kostholdet spesielt som det aldre, gjør mangel mer vanlig hos eldre amerikanere som har brukt opp sine eksisterende vitamin butikker uten å være i stand til å fylle dem.

kjemisk Makeup

Vitamin B-12 har en enestående struktur deles av noen annen vitamin, bemerker Linus Pauling Institute. Den inneholder de sjeldne element kobolt, slik at det er det eneste vitamin for å ha et metallion i sitt system. I kontrast er de tre vanligste formene for vitamin B-6 basert på pyridoksin, pyridoksal, og pyridoxamine. Begge vitaminer er vannløselige og forbrenne i leveren.

Mental Helse

Vitamin B-6 og B-12 spiller ulike roller i mental helse. Vitamin B-6 er viktig for nevrotransmitter syntese, og påvirker hjernens nivåer av mood- kontrollerende nevrotransmittere serotonin og dopamin, ifølge Office of Kosttilskudd. På den annen side er vitamin B-12 relatert til hukommelse, med lave nivåer av B-12 er forbundet med både demens og Alzheimers sykdom. Tilskudd av B-12 for personer med demens har vist lovende i å redusere symptomer, men tillegget er ikke en kur, melder Linus Pauling Institute.

Fare for kroppen

Vitamin B-12 og vitamin B-6 pose ulike risikofaktorer for kroppen. Vitamin B-6 er utformet for å bli tatt i doser på 1,3 mg per dag for de fleste av livet, med en øvre grense på 100 mg per dag. Overskridelse av denne øvre grensen kan føre til nerveskader, særlig i armer og ben, bemerker Office of Kosttilskudd. Skaden er reversibel hvis vitamin B-6 nivåer er senket. På den annen side, Linus Pauling Institute bemerker at vitamin B-12 har ingen øvre grense på plass og ta høye doser forårsaker ingen kjente bivirkninger med mindre det er en pre-eksisterende B-12 følsomhet.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com