Har for mye vitamin D Årsak Eye Rykninger?

January 19
Har for mye vitamin D Årsak Eye Rykninger?

Mange mennesker opplever en og annen øyelokk twitch, en muskelspasmer i levator muskler som hever og senker øyelokk. Denne tilstanden kan skje for en rekke årsaker, men det har ikke en kjent forbindelse til et høyt inntak av vitamin D, et næringsstoff som er nødvendig for kroppens funksjoner og benstyrke. Forstå øye rykninger og effektene av for mye vitamin D kan hjelpe deg diskutere dine symptomer med legen din.

Anbefalt inntak

Gjennomsnittlig voksen krever mellom 600 og 800 internasjonale enheter, eller hormonspiral, av vitamin D for riktig funksjon. Et lite antall matvarer inneholder vitamin D, inkludert laks, noe som gir 447 hormonspiral for en 3-oz. servering, og befestet melk, som gir rundt 115 hormonspiral per kopp. Andre mat kilder inkluderer tunfisk, biff lever og egg.

Soling kan også gi deg vitamin D. Huden trenger å møte direkte sollys for en periode, for eksempel 5 til 30 minutter minst to ganger i uken. Men husk at direkte eksponering øker risikoen for hudkreft. Som sådan, kan legen anbefale at du tar tilskudd hvis du ikke spiser nok vitamin D gjennom kosten.

giftvirkninger

Hvis du har et høyt inntak av vitamin D, har du en risiko for giftige nivåer. I gjennomsnitt, bør du ikke ha en vitamin D-inntak høyere enn 4000 hormonspiral daglig. Utover dette kan føre til toksisitet symptomer som kan omfatte endringer i hjerterytmen, vev forkalkning og skader på hjerte, blodårer og nyrer.

årsaker

Selv om høye nivåer av vitamin D ikke resulterer i øyet rykninger, kan andre faktorer øke risikoen for kramper. For eksempel kan stress, dårlig søvnvaner og koffein forbruk føre til rykninger. En trekning kan også vises hvis du har tørre øyne eller andre øyet forhold som forårsaker irritasjon overflaten. I tillegg kan lave nivåer av magnesium forårsake rykninger.

betraktninger

Et øyelokk twitch ikke krever medisinsk behandling hvis ikke varer lenger enn tre uker, eller hvis du opplever smerte med rykk. Og hvis rykk involverer andre områder i ansiktet eller forårsaker øyelokket for å stenge helt, kontakt lege.

Hvis du mistenker at du har høye blodverdier av vitamin D, diskutere dine bekymringer og symptomer med legen din, som kan ta blodprøver for å sjekke nivåene og anbefaler nødvendig behandling basert på lab resultater og en fysisk undersøkelse.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com