Årsaker til perifer karsykdom

June 9

Perifer karsykdom påvirker blodårene dine i ekstremiteter av kroppen, spesielt dine føtter og ben, og kan føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner hvis venstre ubehandlet. Symptomer på perifer karsykdom har dårlig sirkulasjon i beina og sår som ikke leges, men det kan behandles med livsstilsendringer og medisiner. Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute og Mayo Clinic, årsaker til perifer karsykdom inkluderer livsstilsfaktorer og metabolske forstyrrelser.

åreforkalkning

Åreforkalkning er en medisinsk betegnelse for oppbygging av plakk på innsiden av blodårene dine, og er den vanligste årsaken til å få perifer karsykdom.

diabetes

Hvis du har diabetes, spesielt hvis tilstanden ikke er godt kontrollert, kan perifer karsykdom skyldes skader forårsaket av høye nivåer av sukker i blodet.

fedme

Hvis du har en kroppsmasseindeks (BMI) som er større enn 30, kan ditt hjerte være i stand til å pumpe nok blod gjennom blodårene dine, noe som resulterer i perifer karsykdom.

personlige vaner

Røyke tobakk eller bruke alkohol til overmål, spesielt over en lengre periode, kan føre til at du utvikler perifer karsykdom som følge av direkte skade på blodårene dine.

metabolske forstyrrelser

Unormale nivåer av visse proteiner i blodet, inkludert homocystein og C-reaktivt protein, kan forårsake perifer karsykdom som følge av kronisk betennelse i blodårene dine.

kroniske betingelser

Hvis du har kronisk høyt blodtrykk eller kolesterol, spesielt "dårlig" kolesterol og triglyserider, kan du utvikle perifer karsykdom.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com