Høye leptin nivåer

February 26
Høye leptin nivåer

Alle levende organismer tar næringsstoffer fra omgivelsene for å generere energien som trengs for å overleve. Sult er en potent, primal stasjon som tvinger deg til å spise, som sikrer kroppen din har en tilstrekkelig energiforsyning. I 1994 oppdaget forskere hormonet leptin, som påvirker din sult stasjonen ved å formidle informasjon om dine energireserver. Jo mer kroppsfett du har, jo høyere leptin nivå er, og jo mindre sult du opplever.

Produksjon

Fettcellene, også kjent som adipocytter, er de viktigste produsentene av leptin. Magen og noen andre vev produserer mindre mengder av leptin. Overspising og en tilhørende økning i total kroppsfett kjøre opp leptin nivå, som normalt undertrykker appetitten. Denne effekten bidrar til å holde kroppsvekten relativt stabil over tid.

Motstand

Du lurer kanskje på hvorfor et høyt leptinnivået ikke mer effektivt forebygge overvekt og fedme. Det faktum at folk som er overvektige og overvektige har forhøyede leptin nivåer viser at økt hormonproduksjon skjer som forventet. Imidlertid fører en vedvarende forhøyet leptin nivå til motstand, noe som betyr at hjernen din ikke reagerer normalt på hormonet. Din hjernens evne til å "overse" en forhøyet leptin nivå er lik utvikle toleranse for smertestillende medikamenter, koffein eller alkohol. Utsette hjernen til disse stoffene på en jevnlig basis fører til mindre respons til det aktuelle kjemikaliet.

I tillegg er leptin motstand bare en av flere faktorer som bidrar til utviklingen av overvekt og fedme. Andre hormoner og nervesystemet mekanismer påvirker hjernen din sult sentrum og metabolic rate. Psykososiale faktorer også ofte bidra til overvekt og fedme.

Blood Pressure Connection

Et høyt leptin nivå forbundet med overvekt eller fedme kan bidra til høyt blodtrykk. Leptin stimulerer nervene som øker hastigheten pulsen og forårsake innsnevring av blodårene, noe som bidrar til økt blodtrykk. Et høyt leptin nivå kan også føre til overskytende natrium og vann oppbevaring av nyrene, noe som ytterligere øker blodtrykket.

Når Høy leptin nivåer Fall

Hvis du noensinne har gått et svært lavt kaloriinntak, kan du attest til det faktum at overveldende sult spark i løpet av noen få dager. Denne virkning er i det minste delvis på grunn av en fallende leptin nivå som svar på vekttap. Dette svaret er en overlevelsesmekanisme; kroppen tolker en fallende leptin nivå som bevis av sult. I tillegg til å øke sult, bremser metabolic rate for å spare energi. Disse svarene kan bidra til problemer med å opprettholde vekttap når du når målet ditt i vekt, spesielt hvis du har vært på en "crash" diett.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com