Degenerative Eye Disease

August 19

Det er et kjent faktum at når folk alder, de begynner å oppleve synsproblemer. Mange ganger, briller eller kontaktlinser kan løse problemene. Noen problemer, men kan være et resultat av svekket øye helse. Hvis du har problemer med synet, snakke med din øyelege om dine symptomer og mulige årsaker. Hvis oppdages tidlig nok, kan det være mulig å avhjelpe problemet.

Beskrivelse

Degenerative øyesykdom rammer millioner av mennesker over hele verden, og dette tallet forventes å vokse for hvert år. Også kjent som aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD), påvirker denne sykdommen makula, som er den delen av netthinnen som er ansvarlig for sentrale visjon. Mistet synet fra macula degenerasjon kan ikke bli gjenvunnet, men hvis sykdommen blir oppdaget tidlig nok, kan dens progresjon bli bremset av laser kirurgi. Denne sykdommen forårsaker ikke total blindhet, men det kan føre til at livskvaliteten for å redusere ved å forårsake en blind flekk av uskarphet i den sentrale visjonen. Aktiviteter som kjører, lese og utføre detaljert arbeid, samt ansiktsgjenkjenning, krever god sentrale visjon. Den vanligste formen av sykdommen er kjent som tørr makuladegenerasjon og har en tendens til å påvirke folk over 50.

Risikofaktorer

Det er flere risikofaktorer for degenerative øyesykdommer i tillegg til alder. Det er en arvelig sykdom som synes å streike eldre hvite kvinner mest. Hvis du røyker sigaretter, heve deg sjansene for å utvikle sykdommen med 50 prosent. Fedme er også en risikofaktor, og faren for at sykdommen er større for personer som har lys- fargede øyne. Lave nivåer av næringsstoffer, inkludert sink og vitaminene, sammen med tilstedeværelse av kardiovaskulær sykdom er andre faktorer som avgjør din risiko for å utvikle degenerative øyesykdom.

Forårsake

Den eksakte årsaken til sykdommen er ukjent, men det utvikles med aldring av øynene. Progresjonen kan sammenlignes med et filter vaske bort urenheter, noe som svekker som det blir eldre, forårsaker avfallet å bygge opp i øynene. Dette avfallet er det som forårsaker visjon å svekkes. AMD er inndelt i følgende trinn: tidlig stadium, der sykdommen er til stede, men det er ikke noe tap av syn; mellomtrinnet, begynner avfall for å bygge opp mer, forårsaker sentral visjon om å bli litt uskarpt, og forårsaker behovet for ekstra lys når du leser; og avansert stadium, hvor avfallet buildup er ganske tung og fører til en klar uskarphet i sentrale visjon. Makuladegenerasjon starter påvirker bare ett øye, men vanligvis begge øynene bli involvert.

Signs

Tegn på degenerative øyesykdommer er gradvis og smertefritt, selv om synsforstyrrelser kan bli lagt merke til, slik som behovet for mer lys, problemer å tilpasse seg lite lys områder, uskarphet av trykte ord, en dulling av farger og intensitet, problemer med å gjenkjenne ansikter, gradvis haziness av overordnede visjon og et uskarpt eller blind flekk i midten av synsfeltet. Det er mulig at noen mennesker som lider av degenerative øyesykdommer å utvikle visuelle hallusinasjoner som sykdommen utvikler seg. Hallusinasjoner kan inkludere geometriske figurer, uvanlige mønstre, ansikter og dyr. Dette er ikke et tegn på demens, men er bare et symptom på en variant av degenerative øyesykdom kalt Charles Bonnet syndrom.

Behandlinger og narkotika

Age-Related Eye Disease Study National Eye Institute rapporterer at daglig kosttilskudd i mengder av 500 mg vitamin C, 15 mg betakaroten, 400 IE vitamin E, 2 mg kobber og 80 mg sink kan redusere risikoen for progresjon av degenerative øyesykdom med opptil 25 prosent. Tørr makuladegenerasjon kan slå inn i en raskt framover våt type av sykdommen til enhver tid.

mestring

Endringer i livsstil kan hjelpe deg å leve komfortabelt med degenerative øyesykdommer og fortsatt nyte et aktivt liv. Når coping med nedsatt syn, må du huske å få hjelp når du reiser, eller reise med andre. Få gode briller eller bruke et forstørrelsesglass når det trengs. Hvis du fortsatt kjører, unngå å kjøre om natten, i dårlig vær og i tett trafikk. Bruk klarere lys i ditt hjem for å hjelpe til med lesing. Har venner og familie hjelpe deg med oppgaver og med gjenkjenne ansikter. Ikke bli motløs og bli isolert, og husk at du ikke er alene. Du kan også finne støttegrupper på nettet for personer med degenerative øyesykdommer.

Forebygging

I et forsøk på å unngå degenerative øyesykdommer, husk å spise mat som er rik på antioksidanter, som inkluderer vitaminene A, C og E. Spise en diett rik på grønne grønnsaker kan redusere risikoen for macula degenerasjon. Ta sink og antioksidanter, og spiser fisk, som er høy i omega-3 fettsyrer. Sørg for å få regelmessige øye eksamener og diskutere eventuelle synsforstyrrelser med legen din.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com