koloskopi Farer

December 25

Pasienter over 50 bør ha en koloskopi hvert 10. år for å screene for tykktarmskreft, ifølge MayoClinic.com. Colonoscopies også bistå i å finne årsaken til gastrointestinale problemer som magesmerter, kronisk forstoppelse eller diaré og rektal blødning. Fremgangsmåten innebærer å sette inn en lang fleksibel slange med et videokamera i tuppen, som kalles en colonoscope, inn i pasientens rektum for å visualisere inne i tykktarmen eller tarmen. Komplikasjoner er få, men kan være alvorlig.

beroligende Reaction

Før kolonoskopi mottar pasienten intravenøs medikament som består av et narkotisk smertestillende middel, et benzodiazepin for sedering, eller begge deler. De fleste pasienter blir søvnig og avslappet, og de er ikke i stand til å huske prosedyren etterpå. Folk kan være forvirret, svimmel og ute av stand til å konsentrere seg etterpå, noe som øker risikoen for å falle eller å ha et motorkjøretøy ulykke. I seks-syv av hver 10.000 koloskopi tilfeller vil pasienten ha en negativ reaksjon på medisiner som forårsaker lavt blodtrykk og pusteproblemer, ifølge University of Maryland Medical Center. Alvorlige reaksjoner kan omfatte aspirasjon, uregelmessige hjerteslag eller hjertestans, ifølge Merck Manual.

Blør

En rutinemessig koloskopi utgjør noen risiko for blødning, ifølge Merck Manual. Imidlertid, hvis kirurgen utfører en biopsi eller fjerner en polypp fra tykktarmen under prosedyren, kan det hende at området blø tungt. Blødning oppstår omtrent syv ganger i 1000 colonoscopies med polypectomy, ifølge University of Maryland Medical Center. Større polypper øke risikoen for blødning.

tarm Injury

Ulykkesskade eller tarmperforasjon forekommer i ca 2:59 av hver 1000 koloskopier, ifølge University of Maryland Medical Center. Symptomer på en tarmperforasjon inkluderer magesmerter, oppblåsthet, uvelhet og feber. Hvis pasienten ikke var i stand til å rense sitt hjerte grundig før prosedyren, kan innholdet lekke ut i bukhulen, forårsaker infeksjonen. Kirurgisk reparasjon er den eneste behandlingen for en tarmperforasjon.

Tarm Forberedelse bivirkninger

Pasientene må rense sine tarmer før en koloskopi for å tillate visualisering av tykktarmen og for å hindre at tarminnholdet lekker inn i bukhulen hvis en utilsiktet skade oppstår under prosedyren. Medisiner som brukes for tarmen preparatet kan forårsake gastrointestinale symptomer, inkludert oppblåsthet, kvalme, oppkast og irritasjon i endetarmen, ifølge University of Maryland Medical Center. Pasienten kan bli dehydrert og bør drikke rikelig med væske etter fullføring av testen. Diabetikere kan oppleve hypoglykemi mindre de utsette sin insulin eller oral medisin før etter testen, eller ta en mindre dose.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com