Hva er årsakene til lav hvite blodlegemer & amp; Hemoglobin?

October 10
Hva er årsakene til lav hvite blodlegemer & amp; Hemoglobin?

Unormalt i blodceller kan være alvorlige tegn på sykdom og sykdom, bivirkninger av medikamenter eller komplikasjoner fra medisinske prosedyrer som for eksempel kreft behandlinger. MayoClinic.com definerer leukopeni, eller lavt antall hvite blodlegemer, som en reduksjon i leukocytter, eller sykdom-bekjempelse celler i blodet. Hos voksne dette er vanligvis definert som mindre enn 3.500 hvite blodlegemer per mikroliter blod, men dette tallet kan variere noe mellom individer. Røde blodceller, eller erytrocytter, inneholder hemoglobin, noe som er nødvendig for å bære oksygen i hele kroppen. Et lavt nivå av hemoglobin kan skyldes en reduksjon i produksjon av røde blodceller, sykdom eller ernæringsmessige mangler.

anemi

Anemi oppstår når det ikke er nok friske røde blodceller i kroppen. Denne sykdommen fører til en reduksjon i normale nivåer av hemoglobin i blodet. Hemoglobin er et jernrikt protein som transporterer oksygen fra lungene til hver eneste celle i kroppen. Når lave nivåer av dette viktige protein er lave, kan symptomer som tretthet og kortpustethet oppstå. Anemi kan være forårsaket av dårlig kosthold, når kroppen ikke får nok jern, ved sykdom, og ved sykdommer som nyresykdom og sigdcelleanemi.

Infeksjon

Infeksjoner kan føre til lavt antall hvite blodceller av overveldende eller bruke opp hvite blodceller raskere enn de kan produseres eller forstyrre benmargsfunksjon, hvor hvite blodceller lages. Viral og parasittinfeksjoner kan spesielt lavere hvite blodlegemer i blodet.

autoimmune sykdommer

Sykdom og sykdom forårsaket av autoimmune reaksjoner, hvor immunsystemet i kroppen overreagerer og en intern eller miljøavtrekkeren, kan også redusere hvite blodceller og ødelegge benmargceller som gjør dem. Disse lidelser omfatter allergier, spesielt alvorlige allergiske reaksjoner, lupus og leddgikt.

kjemoterapi

Kjemoterapi narkotika brukes til å behandle kreft ved å drepe den raskt voksende kreftceller i kroppen. Imidlertid kjemoterapi påvirker også friske celler, inkludert benmarg. Dette fører til en reduksjon i produksjon og antall hvite blodceller og røde blodceller som sirkulerer i blodet. MayoClinic.com bemerker at disse effektene er midlertidige, og benmargen og hvite blodlegemer komme med tiden.

Strålebehandling

Strålebehandling er en kreftbehandling som behandler spesifikke områder av kroppen. Når store doser av strålebehandling er gitt til bekkenet, ben eller torso, kan benmargen påvirkes, forårsaker redusert produksjon av både hvite blodceller og hemoglobin i røde blodceller i det sirkulerende blod. Benmargen gjen etter strålebehandling har stoppet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com