Slik unngår du at perifer karsykdom

May 21

Perifer arteriell sykdom (PAD) utvikler ofte når blodårene til bena blir helt eller delvis blokkert av kolesterol plakk. Denne prosessen kan begynne så tidlig som på ungdoms år, med vanligvis ingen åpenbare symptomer på først. Tilstanden typisk fremskritt med alder, som arterier begrense, forårsaker en mangel på blod og oksygen til bena. Til slutt, kan pasienten oppleve symptomer som smerter i nedre ekstremiteter og langsom tilheling av bein sår og sår. Livsstilsendringer er den mest praktiske måten å redusere risikofaktorer for sykdom; jo raskere disse endringene er gjort, jo bedre.

Bruksanvisning

1 Opprettholde en sunn vekt. Forbruker tilstrekkelig kostfiber er viktig å kontrollere vekten. Uløselig fiber kilder som finnes i grønnsaker og helkorn hjelpe fart fordøyelsen. Forhindre vektøkning minsker også risikoen for diabetes, høyt kolesterol og høyt blodtrykk, som alle kan øke risikoen for perifer karsykdom. Pasienter med type 2 diabetes, for eksempel, er tre ganger større sannsynlighet for å utvikle PAD og har større risiko for hjertesykdom.

2 Spis et sunt kosthold. Hvis utsatt for noen form for vaskulær sykdom, ta med masse frisk frukt og grønnsaker, hele korn, og fiberrik mat til daglige måltider. Begrens saltinntaket og spiser mindre sukker og mettet fett. Ta med mer fisk og fjærfe, i stedet for rødt kjøtt, som kilder til protein.

3 Hold LDL (dårlig kolesterol) nivåer lave. Høyt kolesterolnivå bidra til aterosklerose, en viktig symptom assosiert med perifer arteriesykdom, forårsaker plakk å bygge seg opp på innsiden av arteriene. LDL kolesterol nivåer under 100 mg / dL rådes. For pasienter med hjertesykdom enn PAD risikofaktorer, kan det være nødvendig å senke LDL under 70 mg / dl for å redusere risikoen.

4 Tren regelmessig. Fysisk aktivitet bedrer blodsirkulasjonen i bena, og selv korte daglige treningsøkter kan være nyttig. Pasienter som ikke kan utføre aerobic trening hver dag kan gå tre ganger i uken for å øke blodgjennomstrømningen og flytte oksygen til de nedre ekstremiteter. Hvis walking er ikke tiltalende, vurdere svømming tre eller fire ganger ukentlig eller riding en stasjonær sykkel.

5 Ta vitamintilskudd. Mens det er ingen definitive bevis på at kosttilskudd reduserer risikoen for perifer karsykdom, folat og B12 mangel kan knyttes til forhøyede nivåer av visse aminosyrer, som kan være relatert til en høyere risiko for PAD.

6 Ikke røyk. Den nikotin i tobakksprodukter constricts arteriene, redusere blodstrømmen. Røyking kan være nummer én risikofaktor for perifer karsykdom, øker risikoen med så mye som 25 ganger, spesielt når andre risikofaktorer er til stede.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com