Skrevet Oral behandling for halitosis

June 27

Halitosis er et teknisk begrep for dårlig ånde, og det påvirker anslagsvis 50% til 65% av befolkningen. Halitosis kan være en kilde til forlegenhet og kan skape sosial ubehag. Mens 90% av dem som er rammet lider halitose på grunn av svovelgasser som produseres av bakterier i munnhulen, er 10% på grunn av forstyrrelse som peptisk ulcus, diabetes, nyre og leversykdom. Mange faktorer bidrar til halitosis: dårlig munnhygiene, bakterier buildup på tungen, mat akkumulering mellom tennene eller rundt tannkjøttet, tørr munn, og slim i halsen eller bihuler. Tannlegen vil foreskrive behandling basert på årsaken.

Munnhygiene

Ifølge American Dental Association, er din første forsvarslinje samvittighets munnhygiene. Holde tennene og munnen ren vil eliminere lukt-produserende bakterier. Puss tennene minst to ganger om dagen og tanntråd eller bruke interdentale rengjøringsmidler (dental plukker) for å kvitte seg med matrester mellom tennene. Planlegg regelmessig rengjøring for å bli kvitt tartar (herdet plakk) oppbygging og for å se etter tegn på periodontal (tannkjøtt) sykdom.

Tungerenser

Tungen er ofte oversett som en kilde til dårlig ånde. Men halitosis eksperter er enige om at bakterier på tungen er den viktigste årsaken til dårlig ånde. Disse bakterier trives på rygger og daler av tungen, særlig på baksiden av tungen, for å generere ille emitting sulfider. Selv om du kan bruke en pensel til å forsiktig børste buildup unna, kan du kneble hvis du prøver å komme inn i de ytterste endene av tungen. De fleste tannleger anbefaler en tunge renere å rengjøre tungen.

kunstig Spytt

Dehydrering, visse medisiner, stadig puste gjennom munnen og bestrålingsterapi kan redusere spytt i munnen. Tørr munn øker bakterier konsentrasjon, som i sin tur genererer dårlig ånde. For å øke spyttproduksjon, bare drikke mer vann / sukkerfrie væsker eller tygge sukkerfri tyggegummi. Ifølge drymouth.info., Nyere studier viser at Pilocarpine (SalagenTM) og Cevimeline (EvoxacTM) kan lettelse munntørrhet. Disse stoffene er vanligvis tatt tre til fire ganger om dagen, etter måltider.

Ironisk nok, kan noen kommersielle munnskyllevann formulert med alkohol tørke munnen og faktisk virker mot friskt pust. I stedet ser for munnvann og tannkrem som inneholder stabilisert klordioksid, som det kan bryte ned svovelproduserende stoffer i munnen.

Skalering og rot planlegging

Progressive tannkjøttsykdom kan også forårsake halitosis. Bakterier ofte skjule innvendige lommer forårsaket av tannkjøttsykdom. Skalering vil fjerne plakk og tannsten (årsaker til tannkjøttsykdom) fra under tannkjøttet, i lommene. Siden tartar avsettes på ujevne overflater, fjerner rot-planing eventuelle gjenværende tartar og jevner det ut til at tannkjøttet til å feste seg til roten overflaten. I noen tilfeller kan tannlegen foreskrive antibiotika for å forhindre smitte etter inngrepet.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com