Bakgrunnsinformasjon Om gastroøsofageal reflukssykdom

June 23

Bakgrunnsinformasjon Om gastroøsofageal reflukssykdom


Gastroøsofageal refluks sykdom, eller Gerd, er en oftere tilbakevendende form av gastroøsofageal refluks, eller GER. GER oppstår når den nedre esophageal sphincter --- ventilen mellom spiserøret og magesekken --- ikke fungerer riktig, slik at innholdet i magen til å stige tilbake opp i spiserøret.

betraktninger

GERD kan også bli referert til som sure oppstøt, fordi fordøyelses magesyre kan stige opp i spiserøret. Den sporadiske sikkerhetskopi av mat eller syre er ikke nødvendigvis et problem, men hvis det skjer mer enn to ganger i uken, er det klassifisert som GERD.

symptomer

Det vanligste symptomet på GERD er tilbakevendende halsbrann, som oppstår når syre fra magesekken når spiserøret, forårsaker en brennende følelse. Brystsmerter, raping og svelgeproblemer kan også være tegn på GERD.

årsaker

Årsaken til GERD er en feil lavere esophageal sphincter, eller LES. Din LES kanskje ikke fungerer som den skal på grunn av en rekke årsaker, blant annet graviditet, fedme eller en medisinsk tilstand som kalles en hiatal brokk.

Diagnose

Legen din vil ta opp dine symptomer og livsstil, inkludert dine normale spisevaner og eventuelle medisiner. Ytterligere tester for GERD kan inkludere å sette inn et lite kamera i spiserøret for å se etter tegn på skade, og røntgenbilder tatt mens du svelger å søke etter unormalt.

Behandling

Riktig behandling av GERD avhenger av alvorligheten av tilstanden. Livsstilsendringer som å unngå utløse mat og ligge ned etter måltider, og medisiner som antacida og kirurgi kan anbefales for å løse problemet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com