Matvarer eller ting du bør unngå når du tar Levothyroxine

December 15
Matvarer eller ting du bør unngå når du tar Levothyroxine

Levothyroxine er den generisk form av Synthroid, en syntetisk skjoldbrusk hormon. Det er en erstatning for et hormon som produseres naturlig i skjoldbruskkjertelen til å regulere kroppens energi og metabolisme. Levothyroxine brukes til å behandle hypotyreose, forstørrelse av skjoldbruskkjertelen, skjoldbrusk kreft, hypofyse og lav skjoldbrusk hormon produksjon på grunn av kirurgi, stråling og medikamentbruk. Dette stoffet kan samhandle med andre medisiner, samt visse matvarer og drikkevarer.

Timing av måltider

Forbruket av levotyroksin med visse matvarer kan redusere sin absorpsjon. Thyreoideahormoner nivåer kan reduseres hvis du tar medisinen med mat - eller mat som inneholder - soyamel, bomullsfrø måltid, valnøtter, kostfiber, kalsium eller kalsium befestet juice. Disse matvarer bør unngås i løpet av noen timer for å ta medisinen. I tillegg kan skjoldbrusk hormon nivåene øke hvis du fort når du er på denne medisinen. For å unngå slike svingninger, bør levotyroksin administreres på en konsistent tidsplan, med hensyn til tid på dagen og forhold til måltider, per legens ordre.

hypoglycemic narkotika

Levothyroxine kan svekke effekten av perorale antidiabetika og insulin, stoffer som brukes for diabetikere for blodsukkerkontroll. Det kan føre til hypoglykemi, glukoseintoleranse, nye tilfeller av diabetes mellitus eller forverring av allerede eksisterende diabetes, derfor i konflikt med blodsukkerkontroll. Det er viktig for legen å nøye overvåke blodsukkernivået dersom du tar medisiner for hypoglykemi.

Multivitaminer med mineraler

Kosttilskudd, spesielt de som inneholder kalsium eller jern, er problematisk med levotyroksin. Tar kalsium samtidig som levotyroksin kan ha en betydelig innvirkning på thyroid hormonnivået. Ifølge Marin Medical Society, kan administrasjon av levotyroksin med kalsium redusere hormonnivået med 40 prosent. Dette fører til en redusert oral biotilgjengelighet av levotyroksin, narkotika bindende og forandringer i gastrisk pH, og dermed de tilsiktede farmakologiske virkningene av dette stoffet er redusert. Det anbefales at du tar levotyroksin minst fire timer før eller etter andre kosttilskudd, slik som jern eller multivitamin med mineraler. Men sjekk med legen din for å se om du skal fortsette din supplement diett.

antacida

Antacida, da tatt med levotyroksin, kan redusere oral biotilgjengelighet av dette thyroid hormon medisiner. Selv om mekanismen for interaksjon er ukjent, er det antatt å involvere ikke-spesifikk absorpsjon av levotyroksin i mage-tarmkanalen, og dermed redusere virkningen av levotyroksin. De verste lovbrytere er antacida som inneholder magnesium, aluminium, kalsium og jern. Det anbefales at ta antacids minst fire timer bortsett fra når du tar levotyroksin. Ellers kan du kreve en økning dosering av levotyroksin under syrenøytraliserende bruk.

Stryke

Ta jern, spesielt som et kosttilskudd, har potensial til å redusere biotilgjengeligheten og farmakologiske effekter av levotyroksin. Denne interaksjonen antas å være et resultat av bindingen for å danne sterkt sure pH-nivå, noe som skaper uoppløselige komplekser som blir dårlig absorbert i mave-tarmkanalen. Derfor vil dine skjoldbrusk hormon nivåene være forhøyet og ikke effektive. Hvis du skille levotyroksin fra jern ved minst to til fire timer, kan du være i stand til å unngå dette samspillet. Dine thyroid hormonnivået, men bør overvåkes nøye.

østrogen

Østrogen samhandler med levotyroksin ved å øke konsentrasjonen av skjoldbrusk-bindende globulins i blodet. Disse stoffene er proteiner som festes til skjoldkjertelhormon, slik at det kan sirkulere i hele kroppen din. Følgelig kan det være en reduksjon i ubundet eller fritt tyroksin tilgjengelig for hormonproduksjon. Økte thyroid hormon konsentrasjoner føre. Enkeltpersoner utsondre tyroksin for å kompensere for denne effekten; imidlertid folk med hypotyreoidisme mangler mekanisme for å tilpasse seg. Hvis du er på østrogen, bør legen din be om blodprøver for å kontrollere levotyroksin nivåer hver 12. uke og justere thyroid dose tilsvarende. Hvis du opplever tretthet, kulde intoleranse, forstoppelse, vektøkning, depresjon, hårtap, ledd eller muskelsmerter, tørr hud, unormal menstruasjon, heshet eller andre kliniske manifestasjoner av hypotyreose, bør du kontakte lege umiddelbart.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com