Propranolol for behandling av migrene

December 15

Propranolol for behandling av migrene


Når leger begynte forskrivning betablokkere for sine pasienter med både høyt blodtrykk og migrene, mange av sine pasienter bemerket at hyppigheten og intensiteten av migrene redusert. Propranolol er et generisk betablokker ofte brukt off-label for behandling av migrene, hvorvidt eller ikke pasienten har høyt blodtrykk.

Funksjon

Ifølge "Farmakologisk Forvaltning av akutte anfall av migrene og forebygging av migrene hodepine" (Snow et al, Annals of Internal Medicine, 2002), er det ukjent nøyaktig hvor propranolol eller andre betablokkere hjelper folk med migrene. Det er også ukjent nøyaktig hva som forårsaker migrene.

Dosering

Den anbefalte dosering for å forebygge migrene er mellom 80 og 240 milligram per dag. En pasient må jobbe opp gradvis til denne dosen, som propranolol kan ha sterke bivirkninger. Ofte vil leger prescibe tar en 10-30 milligram tablett om dagen i en uke, og deretter gradvis øke doseringen uke for uke til ønsket dosering.

Bivirkninger

Ifølge propranolol produsenter, kan det gi en rekke bivirkninger, inkludert overdreven flatulens, kramper, diaré, tretthet, nedsatt sexlyst og mild kvalme. Alvorlige bivirkninger som trenger en rask samtale til legen omfatte manglende evne til å konsentrere seg, forvirring, sår hals, feber, hovne føtter eller ankler, alltid følelsen kaldt i hender og føtter, svimmelhet, uregelmessige hjerteslag og pusteproblemer.

Tidsramme

Det verste av bivirkningene skal være borte i to til fire uker. Det kan ta så lenge som tre måneder for å begynne å få nytte av betablokk. Hvis bivirkningene er altfor forstyrrende før denne tid, så medisinen kan reduseres, byttet til en annen betablokkere eller byttet til en annen form for forebyggende, slik som et antidepressivt middel eller et kalsiumkanalblokker.

Misforståelse

Propranolol har å tas hver dag for å forebygge migrene. Det vil ikke bidra til å lindre migrene som allerede har startet, fordi det ikke har noen smerter drapet egenskaper. For migrene smerte, over disk NSAIDs er ofte effektive hvis de tas så snart pasienten innser migrene har startet. Reseptbelagte smertestillende som triptaner kan også være effektivt.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com