Hva gjør høy skjoldbrusk nivåer Mean?

April 14

Hva gjør høy skjoldbrusk nivåer Mean?


Den skjoldbrusk er en svært liten kjertel i foran på halsen som konverterer jod i hormonet er nødvendig for å regulere kroppens stoffskifte. Å ha høy skjoldbrusk nivåer betyr at på tidspunktet nivåene ble vurdert (gjennom en blodprøve), ble skjoldbruskkjertelen produserer for mye tyroksin (T4) og / eller trijodtyronin (T3), de to hormonene som utgjør "thyroid hormon." Å ha høy skjoldbrusk nivåer er tegn på en underliggende helsetilstand som resulterer i kjertelen blir overstimulert.

hypertyreose

Effekten av høye nivåer skjoldbrusk er indikativ for hypertyreoidisme, hvorav det er flere forskjellige underliggende årsaker. Men uansett hva som utløser høye skjoldbrusk nivåer, tegn og symptomer som pasienter utstillingen er ganske statisk. Fordi for mye thyroid hormon betyr en økt metabolisme, høye skjoldbrusk symptomer inkluderer uforklarlig vekttap, nervøsitet, angst, varmeintoleranse, skjelvinger, høyt blodtrykk og økt hvilepuls. Pasienter med høy skjoldbrusk nivåer kan ha vanskeligheter med å falle og forbli sovende. Når hypertyreose er avansert, kan pasientene være tungpustet og utvikle muskelsvakhet. Lidelser som fører til hypertyreose ofte utvikle seg sakte, noe som gjør denne tilstanden vanskelig for endokrinologi og skjoldbrusk spesialister å diagnostisere i en tidlig fase, som er kritisk i tilfelle av skjoldbruskkjertelen.

Graves 'sykdom

Graves 'sykdom er den mest vanlige form av hypertyroidisme som resulterer i høye nivåer skjoldbruskkjertelen. Denne tilstanden er faktisk en autoimmun lidelse som fører antistoffer mot "angripe" skjoldbruskkjertelen i mye på samme måte antistoffer føre til at kroppen til å reagere på luftbårne allergener. Pasienter med Graves 'sykdom produserer for mye tyroksin (T4). Noen ganger, høy skjoldbrusk symptomer assosiert med Graves 'sykdom inkluderer vevet bak pasientens øyne blir påvirket også, forårsaker press bak bane stikkontakter.

skjoldbrusk nodules

Skjoldbrusk nodules kan også føre til høye skjoldbrusk nivåer fordi for mye T4 skal settes ut i kroppen. Knuter er nesten alltid godartet i naturen, ikke relatert til skjoldbruskkjertelen, og resultatet når klumper form i en flik av kjertelen. Ikke alle skjoldbrusk knuter vil resultere i overproduksjon av T4, imidlertid.

tyreoiditt

Tyreoiditt oppstår når skjoldbruskkjertelen blir betent. Dette kan også resultere i høye skjoldbrusk nivåer. Enkelte typer thyroiditis, slik som subakutt tyreoiditt, resulterer i en forstørret, smertefull skjoldbruskkjertelen, mens andre typer thyroiditis er smertefri. Thyreoiditt er vanligvis forbigående, og kanskje ikke trenger omfattende medisinsk behandling.

Behandling høy skjoldbrusk nivåer

Pasienter som lider av høye skjoldbrusk symptomer bør se en lege med erfaring i endokrinologi og skjoldbrusk lidelser. Høy skjoldbrusk symptomer er vanligvis behandles med orale anti-skjoldbrusk medisiner som hemmer produksjonen av skjoldbrusk hormon, det vanligste er methimazole (Tapazole). Betablokkere er også gitt i forbindelse med anti-skjoldbrusk medisiner for å behandle høyt blodtrykk og senke pulsen. Hypertyreose symptomene begynner å gå bort i ca seks uker, og i denne tiden høy skjoldbrusk nivåer løse. Andre behandlinger for hypertyreoidisme inkluderer radioaktivt jod, som er tatt oralt for å "drepe" skjoldbruskkjertelen, slik at den ikke lenger kan produsere thyroid hormon. Pasienter som velger denne behandlingen vil bli hypothyroid og krever livstid hormonbehandling. Bare sjelden vil kirurgi for å fjerne skjoldbruskkjertelen være nødvendig. Dette alternativet er for pasienter som har dårlig respons på anti-skjoldbrusk medisiner eller radioaktivt jod terapi.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com