Iron-rik mat for jernmangel og anemi

November 17
Iron-rik mat for jernmangel og anemi

Iron hjelper kroppen å produsere nok røde blodlegemer til å frakte oksygen i hele kroppen. Derfor folk som er mangelfull i jern ofte føler uberettiget tretthet. Ved mistanke om jernmangel, er det viktig å sikre at jernrike matvarer er en del av kostholdet og å oppsøke lege; lavt jern kan være et symptom på andre helseproblemer. Spis mat rik på vitamin C for å øke jernopptaket, rapporterer "Vegetarian Times."

Fisk og skalldyr

Noen fisk og sjømat kan gi rike kilder til jern. Muslinger, østers og fisk inneholder store mengder heme jern. Ifølge National Institutes of Health, østers inneholder 4,5 mg jern per porsjon og kveite inneholder 0.9mg av jern per porsjon.

Heme jern er den formen for jern som er lettere absorberes og vedlikeholdes i kroppen. En person med en jernmangel eller anemi er nødt til å spise mindre fisk eller sjømat enn andre jernrike matvarer fordi disse inneholder det beste type jern i store mengder.

innmat

Kjøtt som kommer fra leveren hos kyllinger, griser og kyr gi betydelige kilder til heme jern, bemerker Cleveland Clinic. For eksempel, en servering av kyllinglever inneholder 12.8mg av jern, rapporterer NIH.

Selv om disse innmat er rike kilder til jern, konsumere dem i moderasjon på grunn av store mengder mettet fett og kalorier. Derfor er disse kjøtt er rik på jern og kan hjelpe en person overvinne en jernmangel, men hvis personen er i faresonen for hjertesykdom, kan innmat ikke være det beste alternativet.

Nøtter, frø og bønner

Plantebaserte proteiner, slik som nøtter, frø og bønner alle gi betydelige mengder jern. Ifølge NIH, per porsjon svarte bønner inneholder 3,6 mg jern, nyre bønner inneholder 5.2mg av jern og kokte soyabønner inneholder 8.8mg av jern.

Disse plantebaserte, jernrike matvarer inneholder betydelige mengder av ikke heme jern. Ifølge "Vegetarian Times," non heme jern, mens gode for jern, må inntas i større mengder, fordi det ikke er så lett absorberes eller beholdes i kroppen. Folk kan konsumere en rekke forskjellige nøtter, frø og bønner som peanøttsmør, hermetisert bønner, linser og gresskarfrø å få høy jern. Også, plante-baserte kilder til jern inneholder færre kalorier og sunt fett. Derfor kan de være et sunt alternativ til en person med vekt sliter eller med risiko for hjertesykdom.

befestet Produkter

På grunn av den høye risikoen for jernmangel som oppstår under svangerskapet, har mange frokostblandinger, brød og pasta blitt beriket med betydelige mengder jern. NIH melder at 100 prosent jern-forsterkede frokostblandinger inneholder 18mg av jern.

I tillegg til rike mengder jern, kan folk velge hele korn frokostblandinger, brød og pasta som har blitt befestet; Dette vil også gi en betydelig mengde fiber, noe som er viktig for god helse.

Grønne bladgrønnsaker

Grønnsaker, som spinat og grønnkål, som er mørk grønn i fargen og har store blader, kan gi kvalitet kilder til jern. NIM rapporterer at en porsjon kokt spinat gir 3,2 mg av jern. Disse grønnsakene inneholder vegetabilsk baserte ikke heme jern, men disse grønnsaker gir også verdifulle vitaminer og mineraler som hjelper opprettholde den generelle sunn funksjon.

Storfekjøtt

Storfekjøttprodukter inneholder store mengder heme jern. Ifølge NIH, inneholder okse indrefilet 3 mg jern per porsjon. Ved vurderingen av oksekjøtt som en rik kilde til jern, er det viktig å huske at storfekjøtt er høy i mettet fett, kolesterol og kalorier. Derfor biff er kanskje ikke den beste kilden til jern for folk som er overvektige eller i faresonen for hjertesykdom.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com